Ege ‘Dünya bizi konuşacak’

‘Dünya bizi konuşacak’

04.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 3 yıllık görev sürecini değerlendirdi, gerçekleştirdiği hizmetleri ve gelecek projelerini anlattı.

‘Dünya bizi konuşacak’

 İlçeye yeni bir çehre kazandırmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Kırgöz, “Birlikte Dikili ruhuyla hemşehrilerimizin talep ve önerilerini dikkate alarak altyapıdan kent estetiğine kadar doğası temiz ve modern bir kentiçin gecemizi gündüzümüze kattık. Dikili merkezi ve kırsal mahallelerimiz de dahil olmak üzere 380 bin metrekare kilit parke, granit taş ve bordür döşeme, 65 kilometre asfalt kaplama, 75 kilometre üretim yolu, 60 kilometre sathi kaplama çalışmalarını tamamladık. 20 yeni park kazandırdık, 18’ini revize ettik. Kentimizde ilk kadın heykelini diktik, Kadın Hakları Parkı’nı ve Sevgi Yolu’nun üst kısmında Çocuk Hakları Parkı’nı armağan ettik. Kent estetiğine değer katmak için yeşillendirme çalışmaları yürüttük. 1100 seyirci kapasiteli Sadi Erdem Plaj Sporları Tesisi’ni Dikilimize kazandırdık. 2021 Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Probeach Dikili Etabı ardından bu yıl 14-18 Eylül günlerinde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Dünya 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Tüm dünya Dikili’yi konuşacak” dedi.
Altı ticari alan, üstünde 337 kişi oturma kapasiteli konferans salonu, büyük bir fuaye alanı ve büyük çok amaçlı salon şeklinde projelendirilen kültür merkezini kazandıracaklarını müjdeleyen Kırgöz, kent belleğine ışık tutacak Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi’nin de hizmete açılacağını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, tebrik mesajı gönderdi, “İnanıyorum ki, güzel ilçemiz için çok daha önemli hizmetler ve projelere imza atacaksınız” ifadesine yer verdi.