Ege Dünyanın ressamları Kuşadası Hilton’da

Dünyanın ressamları Kuşadası Hilton’da

23.04.2018 - 23:23 | Son Güncellenme:

Kuşadası’nda, Uluslararası 5’inci Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı başladı. Toplam 27’si yabancı 41 resim sanatçısının katıldığı etkinlikte, birbirinden ilginç eserler dikkat çekti.

Dünyanın ressamları  Kuşadası Hilton’da

Kuşadası’nda, Uluslararası 5’inci Mehmet Nuri Göçen Resim Çalıştayı başladı. Toplam 27’si yabancı 41 resim sanatçısının katıldığı etkinlikte, birbirinden ilginç eserler dikkat çekti. Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ressam Emel Atalay, etkinliğe katkı koyan Göçen Ailesi’ne minnettar olduklarını söyledi. Atalay, “Malezya, Filipinler, Vietnam, Çin, Japonya, Özbekistan, Romanya, İtalya, Arjantin, Norveç, Irak ve daha pek çok ülkeden 27 ressam Kuşadası’na geldi. Bu, turizm kenti Kuşadası için çok önemli. Katılımcıların yüzde 80’i akademisyen. Eserlerini yaratmaya başladılar. 28 Nisan’da da sergilenecek. Bu sürede isteyen ikinci bir çalışma daha yapabilir” dedi.

Haberin Devamı

‘Sponsorlara ihtiyacımız var’

Beş yıl önce çalıştayı hayata geçirdiklerini kaydeden Atalay, “Bize bu olanağı sağlayan Göçen Ailesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Naile Göçen’in emeği yatsınamaz. Sürekli yanımızda oldu. Ama bu yeterli değil. Göçen Ailesi’nin dışında başka sponsorlara da ihtiyacımız var. Yıllardır bienal yapmak istiyoruz, katkı göremiyoruz. Büyük salonumuz yok ancak birçok tarihi binamız var bu bölgede. Fevkalade bu etkinliği gerçekleştirebiliriz. Mesela Portekiz’de bir kasaba var. Ressamlar duvarlara çizim yapıyor. Gelen gidenin sayısı belli değil. Sürekli tur düzenleniyor. 70’li yıllarda turizm denilince ilk akla gelen Kuşadası’na da böyle bir etkinlik kazandırmalıyız. Portekiz kasabasından neyimiz eksik. Denizimiz, tarihimiz, doğamız harika” diye konuştu.