Ege Durmak yok tırsmak yok

Durmak yok tırsmak yok

25.08.2017 - 06:12 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’da opera binası yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “İki seferdir ihale yapıyoruz. Geçen hafta ikinci ihale de iptal edildi. Devam edeceğiz, durmak yok, tırsmak yok, yapacağız” diye konuştu

Durmak yok tırsmak yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında, 17 yıldır düzenlenen Sinema Burada Festivali bu yıl da zengin içeriğiyle İzmir Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Aytaç Arman ile Lale Belkıs, Öykü Karayel ve Rıza Kocaoğlu ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Törenin açılış konuşmasını yapan başkan Aziz Kocaoğlu, 13 yıllık belediye başkanlığı dönemi boyunca bir şeyleri değiştirmek adına uğraştığını belirterek Emin olduğumuz konular var. Sanat yoksa, sanatçı yoksa, sanatçı özgür değilse, sanatçı üretemiyorsa o toplum mutlaka geriye gidiyordur. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 17. kez ‘Sinema Burada’yı düzenliyoruz, elimizden geldiğince sanata ve sanatçıya destek olmaya çalışıyoruz ama Türkiye’de çok şey eksik. Hep birlikte tamamlamaya çalışıyoruz. Sanat alt yapısı yoksa siz bir konser salonu yapamadıysanız, bir opera binası yapamadıysanız, tiyatro salonu yapamadıysanız, sanatın gelişmesi için o alt yapıya önem vermediyseniz o zaman sanat gelişemez. Sanat gelişmezse çocukların bir tarafı eksik yetişir. Bizim hedefimiz, görevimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda giderek, çağdaş insanlar yetiştirmek” dedi.

Haberin Devamı

‘Yapana kadar buradayız’

2008 yılında açılan ve Türkiye’nin en nitelikli salonlarını barındıran Ahmed Adnan Sanat Merkezi’nde her hafta ortalama 2 tane konser düzenlendiğini belirten Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: Uzun müddettir Karşıyaka’da denize uzanan çok merkezi bir yerde opera binası yapmaya çalışıyoruz. 2 seferdir ihale yapıyoruz. Geçen hafta ikinci ihale de iptal edildi. Türkiye’de ve Anadolu’da ilk opera olarak projelendirilmiş proje. Bir yarışmayla elde edilmiş tek opera binasını yapmaya çalışıyoruz. Devam edeceğiz, durmak yok, tırsmak yok, yapana kadar da burada kalacağız, yapacağız.”

‘Korkmadan iş yapıyoruz’

Kültürpark’ta şu andaki hollerin olduğu merkezde şov merkezi, konser, tiyatro merkezi yapmaya çalıştıklarına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Basmane çukuru’ diye adlandırılan alanda da yüzde 30’u Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan noktada bir tiyatro salonu ve tiyatro eğitimi yapılabilecek bir salon yapmaya karar verdiklerini, bunun da projelerinin çizildiğini belirtti.

Sinema Burda Festivali’yle birlikte Bant Mag yöneticiliğinde hazırlanan 100 İllüstrasyonla Türk Sinemasının 100. Yılı Sergisi de İzmir Sanat Merkezi’nde açıldı. Adile Naşit’in tontonluğu, Kemal Sunal’ın güldüren yüzü, Tuncel Kurtiz’in karizması, Türkan Şoray’ın zarafeti, Uçurtmayı Vurmasınlar’dan Bal’a kadar ilk kez kamera karşısına geçen çocuk oyuncuların unutulmaz performanslarının yer aldığı sergi Fuar süresince açık olacak.

Haberin Devamı

Festivalde 13’ü uzun, 6’sı kısa metraj olmak üzere toplam 19 film izlenebilecek. Festival, sinemaya gönül vermiş isimleri ve birçok yeni filmi İzmirliler ile buluşturacak. İzleyiciler festivalin son gününde ise ilk defa yapılacak olan uluslararası bir gala gösterimine de katılabilme imkanı bulacak. Film sonrasında yapılacak olan kukla animasyon atölyesi ile film izleyen çocuklar film kahramanlarına yeni kuklalar ve yeni bir hikaye tasarlayıp stommotion tekniği ile kısa bir animasyon filmine imza atacak.