Ege EBİLTEM’e başvurdu iş kadını oldu

EBİLTEM’e başvurdu iş kadını oldu

23.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulamaları ve Araştırma Merkezi’nin (EBİLTEM) kadın girişimciliği teşvik etmek amacıyla başlattığı projeye katılan Sevil Demir, önce “Doğal ve Kültürel Miras Kapsamında Kırsal Kesim Kadınlarına Yönelik Geçim Projeleri”ne katıldı.

EBİLTEM’e başvurdu iş kadını oldu

Ardından “Kök Boya Eğitimi” alan Demir daha sonra pazarlama eğitimi de alarak evinde ürettiği özellikli oyuncakları internet yoluyla pazarlamaya başladı.

Örgü oyuncaklar üretti
EBİLTEM’in kapısını tekrar çalan Demir, “Hollanda Yabancı Uzman Destek Projesi”ne katılarak yurtdışına da “Toys Land” markasıyla ihracat yapmak istediğini belirtti. Demir tüm oyuncakların örgü ve sağlıklı olduğunu vurguladı

BOŞ DURMUYOR
İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Kadın Girişimciler” projesine katılarak kendi firmasını kuran üç kadından birisi olan Demir ayrıca KOSGEB “Genç Girişimci Eğitim Semineri”ne de katılarak destek aldı.


Kıbrıs turizmi İzmir’de tanıtılacak
KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Kıbrıs Türk turizmi, folkloru, mutfağı ve el sanatlarını 25-26 Temmuz’da İzmir’de tanıtacak. Ülke turizmi, folkloru, mutfağı ve el sanatlarının tanıtımı amacıyla, İstanbul’un ardından İzmir’de de 25-26 Temmuz tarihleri arasında etkinlik düzenlenecek. İzmir Gündoğdu Meydanı’nda 25 Temmuz Pazartesi günü yapılacak etkinliğe, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel da katılırken, aynı gün Kıbrıs Türk halk dansları gösterisi ile SOS Müzik Grubu’nun konseri düzenlenecek. Etkinliğin ikinci günü de Gündoğdu Meydanı’nda gösteri ve konserlerle devam edecek.