Ege ‘Edebiyat güldürür’

‘Edebiyat güldürür’

09.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 14-22 Haziran günleri arasında İzmirlileri, Türkiye’den ve farklı ülkelerden önemli şair ve yazarlarla bir araya getirecek.

‘Edebiyat güldürür’

Grup Gündoğarken konseriyle başlayacak olan festivalin onur konuğu Murathan Mungan olacak. İtalya’nın yaşayan en büyük şairlerinden ve dünyaca tanınan Milo de Angelis de İzmirli edebiyatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

İlçelere uzanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin sloganı ‘Edebiyat Güldürür’ olarak belirlendi. Kültürpark’taki etkinlik alanında düzenlenecek olan festival, Seferihisar, Selçuk, Karaburun, Foça ve Tire’ye de uzanacak.
20 Haziran’da (21.00) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Yetkin Dikinciler, İklim Tamkan ve Senem’in rol aldığı ‘Yarına Davet-Nâzım Hikmet’ gösterisi gerçekleştirilecek. 21 Haziran’da İzmir Sanat’ta ‘Sevgili Arsız Ölüm’ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Söyleşi ve şiir akşamları

Haydar Ergülen’in direktörlüğünü yaptığı festivalin bu yılki onur konuğu, şair ve yazar Murathan Mungan olacak. Mungan, 14 Haziran’daki açılışta ve 15 Haziran’daki söyleşide edebiyatseverlerle bir araya gelecek, 16 Haziran’da da Selçuk’taki okurlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

Organizasyon, bu yıl İtalya, Macaristan, Polonya, Suriye ve Filistin’den edebiyatçıları da ağırlayacak.
Macar edebiyatı ve İtalyan şiiri üzerine iki özel söyleşi ve şiir akşamı da düzenlenecek. İtalya’nın yaşayan en büyük şairlerinden Milo de Angelis de festivale konuk olacak.