Ege Efeler'’de sözünü tutan bir başkan var

Efeler'’de sözünü tutan bir başkan var

24.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, göreve geldiği günden bu yana seçim öncesi vatandaşlara verdiği vaatlerin büyük bir kısmını gerçekleştirdi

Efeler’de sözünü  tutan bir başkan var

Efeler Belediyesi uygulamaya koyduğu, çalışmalar, hizmetler ve projelerle yerel yönetim çalışmalarında fark yarattı. “Marka Kent Efeler” vizyonuyla çalışan Başkan Mehmet Fatih Atay ve belediye personeli; eğitimden spora, sanattan sosyal çalışmalara kadar çok geniş bir yelpazede Efeler halkının hayatına dokunan işlere imza attı.
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, sadece kadın emekçilerin çalışacağı ve belediyeye ait tarım arazilerinde hasadı yapılan Efeler’in yöresel tarım ürünlerinin işleneceği %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nı hizmete açtı.
Otomasyondan paketlemeye, barkotlamadan yönetim kademesine kadar üretimin her aşamasında kadınların istihdam edildiği fabrika Tepecik Mahallesi’nde bin 200 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Çok amaçlı gıda üretim fabrikasında; enginar, kekik, şevketibostan gibi kentin yöresel ürünlerinin işlenmesinin yanı sıra salça, turşu gibi konserve gıdalar da üretilecek. Efeler’in tarım ürünleri kadınların elinde şekillenerek katma değer kazanıyor.

Haberin Devamı

Efeler’de sözünü  tutan bir başkan var

Otizm Yaşam Merkezi

Efeler’deki otizmli bireylerin sosyalleşebilmesi, sanatsal faaliyetler gerçekleştirebilmesi, eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilmesi için Yedieylül Mahallesi’nde Otizm Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Merkez, 400 kişilik kapasitesi ve barındırdığı fonksiyonlarla Ege Bölgesi’nin bu alandaki en kapsamlı merkezi olma özelliği taşıyor.

Efeler’de sözünü  tutan bir başkan var

Kreş ve Gündüz Bakımevleri

Efeler Belediyesi’nin ilkini 2019 yılında açtığı gündüz bakımevinin ikincisi Mimar Sinan Mahallesi’nde, üçüncüsü ise Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmete girdi. Ebeveynler, çocuklarını, kadrosu uzman eğitimcilerden oluşan belediyenin kreş ve güvenle teslim edebiliyor. Efelerin çocukları Efeler Belediyesi’nin çatısı altında geleceğe güvenle hazırlanıyor.
Türkiye’de aynı konseptte başka bir örneği olmayan Kitap Kafe’nin ilki Adnan Menderes Mahallesi’nde, ikincisi Girne Mahallesi’nde, üçüncüsü Orta Mahalle’de, dördüncüsü Ata Mahallesi’nde, beşincisi Umurlu Mahallesi’nde, altıncısı ise Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmete açıldı. Kitaplığı, Efeler halkının bağışladığı kitaplarla kurulan Kitap Kafe, ücretsiz ikramları, internet bağlantılı bilgisayarları ve ders çalışmaya elverişli ortamıyla Efelerli gençlerin bilgi edinmek için uğradıkları adres oldu.
Kadınlara özel, keyifli vakit geçirebilecekleri; çay, kahve eşliğinde sohbet edip sosyalleşebilecekleri Ha-nımevi’nin ilki Zafer Mahal-lesi’nde, ikincisi Çeştepe Mahallesi’nde, üçüncüsü Umurlu Mahallesi’nde, sonuncusu ise Efeler Mahallesi’nde hizmete açıldı. Ücretsiz ikramları, kitaplığı, çocuk oyun grubu bulunan bir bahçesi ve nezih ortamıyla Hanımevleri, kadın vatandaşların ilgisiyle dolup taşıyor.

Haberin Devamı

Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı açıldı

Başkan Atay’ın Efeler’i eğitim turizminin merkezi haline getirme çalışmalarının ilk adımı olan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Kemer Mahallesi’nde hizmete girdi. Aydın’da ilk olma özelliği taşıyan parkta, eğlendirirken öğreten çeşitli matematik oyun grupları yer alıyor. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın isminin verildiği Matematik ve Bilim Parkı ile çocukların ve gençlerin Sezar Şifreleri, Hilbert Küpü gibi çeşitli eğlenceli ve eğitici oyun gruplarıyla problemler üzerinde özgürce düşünerek yeni fikirler üretebileceği, hayatlarının içinde yer alan matematiğe dokunarak farklı çözüm yolları keşfedebilecekleri bir dünya oluşturuldu.

Haberin Devamı

Efeler’de sözünü  tutan bir başkan var

‘İyi ki Fatih başkan var’

Kentte cüzi bir ücretle öğrencilere okul dışı eğitim desteği sağlayan EFESEM, İş arayanlar için kurulan Efeler Kariyer Merkezi, açıldıktan kısa süre sonra Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan ülkedeki ilk açık hava olimpik tırmanma duvarı, 2 adet psikososyal destek merkezi, yerli üreticinin ve belediyenin ürettiği tarımsal ürünleri doğrudan vatandaşa sunan Efe Bakkal gibi projelerin yanı sıra çocuğu olan imkânları kısıtlı 4 bin 300 aileye her gün ücretsiz süt ve kumanya desteği gibi bir dizi sosyal belediyecilik çalışmaları da Efeler halkına “İyi ki Fatih Başkan var” dedirtti.