Ege Efeler’in gücüne güç katıyor

Efeler’in gücüne güç katıyor

19.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler’e bugüne kadar 421 milyon lira yatırım yaparak ilçenin baştan sona yeniden yapılanmasını sağladı.

Efeler’in gücüne güç katıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler’e bugüne kadar 421 milyon lira yatırım yaparak ilçenin baştan sona yeniden yapılanmasını sağladı. Tohum Otizm Vakfı ile işbirliği yapan Büyükşehir Belediyesi, 0-12 yaş aralığındaki çocukların eğitim alacağı Otizm Destek Merkezi’nin açılışını yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince ilçeye toplam 319 km yol çalışması gerçekleşti. Akşamları bir gerdanlık gibi parıldayan Yörük Ali Efe Köprüsü de hizmete sunuldu. Büyükşehir, 197 km içme suyu hat çalışması ve 103 km yağmur suyu hat çalışmasıyla toplamda 300 km hat çalışması yaptı. ASKİ tarafından Aydın Sanayi Ticaret İhtisas Sitesi’nde (ASTİS) yağmur suyu hattı çalışmaları bitirildi. Bölgede toplam 12 milyon liralık yatırım yapıldı.
Çocuk sesleri yükselecek
Kentte 177 dönümlük Aydın Tekstil Yaşam Alanı, yenilenen yüzüyle çok yakında halkın hizmetine girmeye hazırlanıyor. Büyükşehir, ayrıca Efeler’e Atatürk Spor Kompleksi’ni kazandırdı, Mimar Sinan Parkı’nın projesi hazırlandı. Girne Mahallesi Kreşi’nin yakında açılacağı bildirildi. Bölgede dezenfekte istasyonu kuruldu, milyonlarca maske dağıtıldı. Başkan Özlem Çerçioğlu, “Sadece Tekstil Park Aydınlıların ortak değeri olarak kalsın diye 100 milyon liraya kamulaştırdık. Her Aydınlı Efeler’e gelince bu alan ile gurur duyacak. Tekstil Park’ta binalar değil çocukların neşeli sesleri yükselecek” dedi.