Ege Ege Bölgesi umutlu

Ege Bölgesi umutlu

21.04.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ)düzenlenen panellerde, sektörün 2022 turizm sezonundan beklentileri ve hazırlıklar masaya yatırıldı.

Ege Bölgesi umutlu

MSKÜ’deki “Krizler Karşısında Muğla’da Turizm” panelde konuşan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz; yerli turisti önemsediklerini, tesislerin indirim ve erken rezervasyon fırsatlarını özellikle uzattığını belirtti. Rusya’dan ümitlerinin kesilmediğini, 22 Nisan’da Dalaman’a ve ardından Bodrum’a ambargoyu delmeden uçuşların yapılacağını açıkladı. Kruvaziyerlerin uğrak noktası olan Kuşadası’nda da turistik çarşıda yapılan çalışmalarla sezonun çok daha hareketli geçeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Yerli turist önemli

Geçen iki yıla baktıklarında Türk turizmini yerli turistin ayakta tutğunu belirten Uysal, “Fethiye’de Ramazan Bayramı için yüzde 100 doluluğa ulaşan tesislerimiz var. Hala yerimiz var. 55 bin turistik yatağımız var. Erken rezervasyon indirimleri halen devam ediyor” dedi.

Rus turist gelecek

Türk turizmi açısından Rusya-Ukrayna savaşının çok büyük etken olduğunu açıklayan Deliveli ise, “Rusya için tamamen umudumuzu yitirmiş değiliz. 1.5 milyon ile 3 milyon arasında ziyaretçinin tekrar Türkiye’ye taşınması ihtimal dahilinde” dedi. Yerli misafirin ise her zaman can simidi olduğunu dile getiren Deliveli, “Bölgemizde otelciler mümkün olduğunca bu fiyat artışlarını sübvanse etmeye, fiyatları yansıtmamaya özen göstermiş vaziyette. Erken rezervasyon indirimini de uzatabildiğimiz kadar uzatıp cazip hale getirmeye çalışıyoruz” bilgisi verdi.
Bodrum’un yerli turist açısından sıkıntı yaşamayacağını belirten Dengiz ise, “Rezervasyonlar konusunda bir sayı vermem doğru olmayabilir ancak iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Rusya’dan 22 Nisan’dan sonrası Türk Hava Yolları ya da Pegasus gibi uçakların Bodrum’a gelmesi söz konusu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çarşılar hazır

ADÜ’deki toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel de, “Özellikle yabancı misafirlerimizin turistik çarşılarımızda zaman geçirip, esnafa katkı sağlaması amacıyla gerekli olan her türlü düzenlemeyi yapıyoruz. Turizme katkı sunmak için kamu kurum ve kuruluşları ve STK’larla iş birliği yapmaya hazırız” dedi. Konuşmacılardan Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz ise, “Geçen yıl 1 milyon Bulgar turist ağırladık. Çoğu alışveriş amacıyla ülkemize geldi. Turizmde alternatifler yaratmamız gerektiği görülüyor” diye konuştu.