EgeEge, dışsatımda fark yaratıyor

Ege, dışsatımda fark yaratıyor

27.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ilk 1000 ihracatçı listesinde Ege Bölgesi’nden 159 firma yer aldı.

Ege, dışsatımda fark yaratıyor

Ege Bölgesi, şampiyonlar ligi listesine en çok firma veren ikinci bölge olurken, İzmir, 82 firmayla İstanbul’un ardından ikinci sıradaki yerini korudu. Denizli 29, Manisa 23, Aydın 6, Balıkesir, Kütahya ve Muğla 5, Uşak ise 2 firma ile listeye girdi. Ege Bölgesi’nin 2021 yılında 28 milyar doları aşan bir ihracat performansı ortaya koyduğu bilgisini paylaşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, şöyle konuştu:
Sektör çeşitliliği
“İlk 1000 ihracatçı listesinde Ege Bölgesi olarak güçlü konumumuzu koruduk. Kimya, Elektrik-Elektronik, Çelik, İklimlendirme, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller, Tütün, Yaş Meyve Sebze ve Zeytin ve Zeytinyağı sektörlerinde ihracat şampiyonları Ege Bölgesi’nde üretim yapıyor. Türkiye’ye ihracatı öğretmiş bir kent olarak, Sürdürülebilirlik, İnovasyon, Ar-Ge, Tasarım, Dijitalleşme ve Mesleki Eğitim konularına yoğunlaşarak ilk 1000 ihracatçı listesinde sayımızı artırmayı hedefliyoruz.”