Ege Ege Üniversitesi’nde güneş enerjisi çalıştayı

Ege Üniversitesi’nde güneş enerjisi çalıştayı

25.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi (EÜ) Gözlemevi ile Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü, 18 üniversiteden 72 akademisyenin katıldığı, “Güneş, Güneş Enerjisi ve Yer İklimi” konulu çalıştay düzenledi.

Ege Üniversitesi’nde güneş enerjisi çalıştayı

Alanında uzman olan bilim insanları, Güneş’in dünyamıza etkisinin nasıl pozitif bir etkiye dönüştürüleceği konusunda yoğun bir çalışma yürüttü. Ülkemizin güçlü bir ekonomiye sahip olmasında enerjinin öneminin vurgulandığı çalıştayda, iklimimizde ne türden değişimler yaşandığı, çevre ve hava kirliliği gibi unsurların rolü de tartışıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da, “Güneş enerjisinin toplanması, depolanması ve kullanıma sunulmasında atılım sergileyen ülkemize katkı koyacak etkinliğe katılan akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ücretsiz bilgi kitapçığı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay ve uzmanlık öğrencisi Dr. Bekir Çetin, tiroid kanseri hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları “Eyvah! Tiroid Kanseri Oldum” kitapçığını yayınlandı. Kitapçığa Ege Üniversitesi’nden ya da www.ozermakay.com adresinden ücretsiz olarak ulaşılabilecek” dedi.