Ege Ege’de evi olan kazançlı çıktı

Ege’de evi olan kazançlı çıktı

09.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Doğayla iç içe kentler ve yazlık ilçelerin değeri salgınla birlikte katlandı. Konut fiyatlarının en fazla artığı il Aydın, yatırımcıya kazandıran üçüncü il ise İzmir oldu

Ege’de evi olan kazançlı çıktı

Hürriyet Emlak Nisan 2021 Emlak Endeksi’nde Ege illeri liste başı oldu. Son bir ayda Türkiye genelinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği il yüzde 5.8 ile Aydın oldu. Yüzde 5.4 ile Manisa ikinci, yüzde 4.2 ile Balıkesir üçüncü, yüzde 4.1 ile Çanakkale dördüncü olurken Denizli yüzde 2.9 ile onları takip etti.

Haberin Devamı

İvmelenme sürecek

Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale ve Denizli’nin satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatları açısından en değerlenen illerin başında geldiğini  belirten Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, “Listede yazlık bölgelerin yine önde gelmesi yatırımın seyrinin hangi yönde olduğunu belirliyor. Yazın yaşanabilecek denize yakın ya da doğanın içindeki bölgeler değerlenmeye devam ediyor. Bu seyrin özellikle salgın süreci boyunca devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Foça başı çekti

Ege’nin İncisi İzmir ise, yüzde 1.4 artışla son bir ayda Türkiye’nin ilk beş büyükşehri içinde yatırımcısına en çok kazandıran üçüncü il oldu. Türkiye genelinde alıcısına en çok kazandıran ilçeler arasında da İzmir’in tatil cenneti Foça yer aldı. İzmir genelinde 12.7’lik oranla satılık konut fiyatlarının en fazla artığı ilçe olan Foça’yı, yüzde 9.1 ile Dikili, yüzde 8.9 ile Narlıdere, yüzde 7.3 ile Güzelbahçe ve yüzde 4.3 ile Balçova takip etti.

Haberin Devamı

Buca Belediyesi Avrupa’da finalde

Buca Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında Pırlanta Merkezi öğrencileriyle hayata geçirdiği “31 Gün Sıfır Atık Programı” Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda, Avrupa Özel Ödülü Kamu Yönetimi kategorisinde finalist olmaya hak kazandı. Çalışmayla Buca Belediyesi Türkiye’de finalist olan tek yerel yönetim olma onuru kazandı. Proje kapsamında pandemi sürecinde evlerinde kalan 3-6 yaş arası Pırlanta Merkezi öğrencileri, sosyal medya hesaplarından yayınlanan videolar aracılığıyla, her gün evde kullanılmayan malzemelerle birbirinden farklı faaliyetler yaptı. Oyuncaktan diş fırçasına, termostan dudak kremine kadar ortaya çıkan birçok yaratıcı eser ise, belediyedeki farkındalık sergisiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.