Ege Ege’nin gurur tablosu

Ege’nin gurur tablosu

06.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi (EÜ), ‘QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda Türkiye’de ziraat ve ormancılık alanında birinci, tıpta da üçüncü oldu.

Ege’nin gurur tablosu

Ege Üniversitesi (EÜ), ‘QS Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması’nda Türkiye’de ziraat ve ormancılık alanında birinci, tıpta da üçüncü oldu. Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer aldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Akademik başarılarımızı küresel düzeyde daha görünür kıldık. Üniversitemiz araştırma geliştirme, inovasyon, girişimcilik, yenilikçilik, eğitim ve öğretim kalitesi ile hem ulusal hem de küresel ölçekte başarılı yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Ziraat alanında incelenen bin 28 üniversiteden sadece 400’u sıralamalarda yer alabildi, tıp alanında da bin 72 üniversiteden sadece 600’ü alan sıralamasına girebildi.

Haberin Devamı

Eğitim ve sağlık üssü

Ege Üniversitesi Senatosu, EÜ Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde toplandı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve senato üyeleri fakülte binasını, derslikleri ve poliklinikleri ziyaret etti. Budak, “Türkiye’de altyapısı en iyi sağlık bilimleri fakültesi durumunda” dedi.

Yazarlar