Ege Ege'yi şiddetli lodos vurdu! Fırtına uçurdu...

Ege'yi şiddetli lodos vurdu! Fırtına uçurdu...

30.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hızı saatte 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Karşıyaka sahilinde deniz taştı. Vapur seferleri durduruldu. Ayvalık’ta balıkçı tekneleri battı. Kapalı olan otelin üçüncü katından düşen gaz betonlar korkuttu

Egeyi şiddetli lodos vurdu Fırtına uçurdu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı ve turuncu alarmı sonrası Ege’de de kuvvetli fırtına etkili oldu. İzmir’de tüm vapur seferleri geçici süreyle durduruldu. Fırtına sebebiyle Karşıyaka ilçesinde deniz taştı. Taşan körfez suları tramvay yolunu kapattığı için seferler kısıtlandı. Balıkesir’in Edremit körfezinde etkili olan fırtına sebebiyle 5 metreyi bulan dev dalgalar sahilleri dövdü. Dalgalar sahil şeridindeki 3 katlı evlerin boylarını aştı.

Haberin Devamı

80 kilometre hıza ulaştı

Burhaniye’de lodos Avunduk Mahallesi’nde Ayşe Demir’e ait evin çatısını uçurdu. Çatı Özlem Yılmaz’a ait park halindeki otomobilin üzerine düştü. Bodrum’da ise rüzgarın hızı zaman zaman saatte 80 kilometreye ulaştı. Balıkçı teknelerinden bazıları battı, bazıları kıyıya sürüklendi. Bodrum-Datça feribot seferleri iptal edildi.

Az daha altında kalıyordu

İzmir Çankaya’da lodos nedeniyle tadilatta olduğu için kapalı olan 4 katlı otelin 3’üncü katının balkonundaki gaz betonlar sokağa düştü.Yolda yürüyen bir kişi düşen gaz betonun altında kalmaktan son anda kurtuldu. Aracında hasar oluşan Resul Çalış, “Önlem amaçlı file takılması gerekiyor. Otel sahibinden şikayetçiyiz” dedi.

Ayvalık’ta 4 tekne battı

Haberin Devamı

Şiddetli lodos Ayvalık’ın Aliçetinkaya Mahallesi Armutçuk sahili ve Cunda Adası ile ilçe merkezi arasında ulaşımı sağlayan ülkemizin ilk boğaz köprüsünün bulunduğu sahilde etkili oldu. 4 balıkçı teknesi alabora olup battı. Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizlik ve kurtarma çalışmaları başlattı.

Edremit’te kriz masası

Edremit Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü öncülüğünde yaşanması öngörülemeyen hava muhalefetinin yol açabileceği kazalara anında müdahale edebilmek için kriz masası kurdu. 250 kişilik ekip, 7/24 müdahaleye hazır bekledi. Başkan Selman Hasan Arslan, “Bize 444 85 10 numaralı çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz. Her talep anında cevaplanacak, hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacaktır” dedi.

Okulun üzerine devrildi

Manisa Alaşehir’de fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Alkan İlkokulu bahçesindeki bir çam ağacı kökünden sökülerek, okul binasının üzerine devrildi. Olay anında öğrencilerin bahçede teneffüste olduğu öğrenildi.