Ege EGİAD, girişimci gençlerin yanında

EGİAD, girişimci gençlerin yanında

27.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2011’den bu yana düzenlenen, 2019 itibari ile de Ege Bölgesi’nde girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Programı” adı altında sürdürülen etkinliğin 2021 dönemi, EGİAD iş birliği ile İzmir’de online olarak gerçekleştirildi.

EGİAD, girişimci gençlerin yanında

Jüri üyeliğini EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, EGİFED Başkanı Aydın Buğra İlter, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkan Vekili Yonca Güngör Çınar’ıın üstlendiği etkinlikte, TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık ve TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Grubu Başkanı İzel Levi Coşkun konuşmalarıyla yer aldı. Finalde; AGON birincilik; VİSPORCLUB ikincilik; AUTOHEALTH girişimleri üçüncülük ödülü aldı.
‘Işık tutuyoruz’
“EGİAD olarak, gençlerin kariyer yolculuklarında girişimciliğe yer vermelerine, bu alanda ilerleme göstermelerine on yılı aşkın süredir destek gösteriyor, yollarına ışık tutuyoruz” diyen Yelkenbiçer, projelerden Anemo Games ve Kriptoart girişimlerine de destek olacaklarını açıklayarak, yarışmada kaybedenin olmadığını söyledi.
Bakış açıları önemli
Etkinlikle, genç girişimci adaylarının hem girişimciliğe eğilimlerinin artmasını hem de fırsatların farkına varma yeteneklerinin güçlendirilmesini sağladıklarını ifade eden Yelkenbiçer, “EGİAD olarak biz lise çağından, üniversitesi yaşantısına, tohum yatırımdan, olgun girişimciye kadar her türlü destek mekanizması ile girişimcilerin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz toplumu yukarı çekmek için; eşitsizliklerin azaltılması için, doğal kaynaklarımızın doğru kullanımı için, adil ticaret için, değer yaratmak için, gençlerin bakış açısına ve söz söylemelerine ihtiyaç olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.