Ege ‘El ele başaracağız’

‘El ele başaracağız’

13.07.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir’in Seferihisar Belediyesi’nin 2015 yılında bölge üreticisiyle tanıştırdığı lavanta, Turgut Köyü’nde altıncı yılına girdi. Tıp ve kozmetik sektöründen kullanılan katma değeri yüksek ürünün 2021 hasadı ise; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KÖY-KOOP İzmir Başkanı Neptün Soyer ve ilçe belediye başkanları ile eşlerinin katılımıyla yapıldı.

‘El ele başaracağız’

Şenlik havasında geçen etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok güzel bir kalabalık var. Her alışveriş, buradaki köylümüzün doğduğu yerde doymasını sağlayan bir adım. Sadece eğlenmek, lezzetler tatmak değil. Bu işbirliği, tüketici ile üreticinin buluşması, kentli ile köylünün buluşması bizi başka bir Türkiye için, başka bir güzellik için umutlandırıyor. Bugün mahkum olduğumuz yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk zincirini üreterek, el ele vererek kıracağız. Yepyeni bambaşka güzel bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

6 dönüm ektiklerini ancak toprağın 100 dönümden fazla lavanta verdiğini belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise, “Topraklarımızın bereketi doğru yönetilirse bizi arşa çıkaracaktır. 10 üretici başladığımız kokulu serüvenimiz, şu anda 100 dönümlük bir alana yayıldı. Artık Seferihisar’da lavantanın yanı sıra, yan ürünleri de üretiliyor. Ekonomiye kazandırılmasıyla lavantanın katma değeri kat kat arttı. Biz belediye olarak çiftçimizin her zaman yanındayız” dedi.

20 bin hane

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflerden aldığı ürünlerle ihtiyaç sahibi vatandaşların da yanında olmaya devam ediyor. 60 ton salatalık ve 50 ton elmanın dağıtımını sürdüren ekipler, dağıtım tamamlandığında toplamda 110 ton elma ve salatalığı, 20 binden fazla ihtiyaç sahibi haneye ulaştırmış olacak.