Ege El ele verdiler

El ele verdiler

06.04.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi, can dostların tedavi ve rehabilitasyonu için bir protokole imza attı.

El ele verdiler

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi, Sokak Hayvanları Günü’nde anlamlı bir protokole imza attı. “Can Dostlarımız PAÜ’lü Gençler ve Büyükşehirle El Ele” adlı projeyle, kampüs içinde bulunan can dostlara tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verileceği belirtildi. Gençlerle, sahipsiz dostların buluşacağı proje kapsamında Başkan Osman Zolan, PAÜ’ye Zeytin adlı bir köpek hediye etti.

Haberin Devamı

Can dostlar için çalıştıklarını belirten Başkan Zolan, “Türkiye’de örnek diyebileceğimiz Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı inşa ettik. Artık sokak hayvanlarımız hastalandığında, yaralandığında, tedaviye ihtiyaç duyduğunda veterinerlerimiz ve tıbbi cihazlarımızla merkezimizde tedavi etmeye çalışıyoruz. Kısırlaştırma ve aşı işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bizim yaptığımız, ortaya çıkan bir sorunu toparlamak. Esas yapılması gereken, can dostlarımızı sahiplenmektir” dedi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da, sokak hayvanları için Ar-Ge çalışmaları, mama üretimi gibi her türlü projeye imkan sağlayacaklarını, bunun için Teknokent’in bilimsel araştırma projelerinin hazır olduğunu ifade etti.