Ege Emlakçı olmak artık kolay değil

Emlakçı olmak artık kolay değil

20.06.2018 - 01:16 | Son Güncellenme:

Bakanlığın getirdiği yeni düzenlemeyle, emlak sektöründe yaşanan sıkıntılarda sona gelindi

Emlakçı olmak artık kolay değil

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı kanun uyarınca, gayrimenkul ve emlak sektörünün çerçevesini belirlemek ve daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak üzere düzenlemeler yaıldı. Gayrimenkul sektörünün uzmanlık isteyen bir iş dalı olduğunu belirten First Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, uzun yıllardır her isteyenin emlakçı olabildiğini fakat bu yeni yönetmelik ile bazı kısıtlamalar getirildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Kalite düşüyordu

Okay, “Bakanlık yıllardır sektörü sıkıntıya sokan ve hizmet kalitesini düşüren bu duruma el koydu. 05 Haziran tarihinden itibaren yürürlüğe giren yönetmelik ile birlikte emlak işi yapmak isteyenlerin vergi levhası, meslek odası kaydı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki yeterlilik sertifikası olması gerekiyor” dedi. Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gayrimenkul sektöründe çalışan 120 bin emlakçı var. Bu yeni düzenlemeden sonra kayıtlı ve tüm yönetmeliklere uygun çalışan danışman sayısında azalma olacağını tahmin ediyorum. Burada rakamın düşmesi önemli değil, önemli olan kurumsal bir yapıda çalışılması ve hizmet kalitesinin artmasıdır.”

YATIRIM İÇİN UYGUN ZAMAN

Gülçin Okay, hükümetin son dönemde açıkladığı tapu harcı indirimi ve kredi faiz oranının 0.98’e çekilmesini sektör adına olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi, “Şu anda gayrimenkul almak için yatırımcıların önünde güzel bir fırsat var. Çünkü seçimden sonra fiyatlar yükselecektir. Yatırımcıların bu fırsatı değerlendirip gerekli satın almaları yapmalarını öneriyorum” diye konuştu.