Ege En büyük dönüşüm başlıyor

En büyük dönüşüm başlıyor

19.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziemir’in Aktepe-Emrez mahallelerindeki planların 122 hektarlık alanı kapsadığını belirten Başkan Halil Arda, “Tarihi bir karara imza atıldı” dedi

En büyük dönüşüm başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısında yapılan oylama ile Gaziemir’in Aktepe-Emrez mahallelerinde kentsel dönüşümün başlatılması için İzmir Büyükşehir ile İZBETON arasında imzalanan protokol ve teknik şartname oy birliğiyle kabul edildi. 122 hektarlık alanı kapsayan İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabının İZBETON eliyle yapılmasına karar verildi. Kentsel dönüşüm bölgesinde 1.etap olarak belirlenen 2348 ada, 1 parseldeki yapıları İZBETON şirketi inşa edecek.
‘Müthiş bir çalışma’
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “İlçem Gaziemir adına tarihi bir karara imza atılmış olmasının mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Burasıyla ilgili hazırlıklar on yıl öncesine dayanıyor. Seçimden sonra, belediyemizin şirketi İZBETON vasıtasıyla start vermemizin uygun olacağını Tunç başkanımızdan rica etmiştik. Bölge sakinlerinin 10 yılı aşkın sürede kentsel dönüşümden dolayı ihtiyaçları giderilmediği için mağdur olduğunu dile getirmiştik. Müthiş bir çalışma yaptılar ve kentsel dönüşüm nihayet belediye şirketimiz vasıtasıyla başlıyor” dedi. Başkan Arda, hazine miktar fazlalıkları şerhlerinin tapu kayıtlarından kaldırılarak vatandaşların mülkiyet sorununun çözülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na adım atılması çağrısı da yaptı.