Ege En büyük ilham doğa

En büyük ilham doğa

16.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arkas Sanat Merkezi, “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisinde eseri yer alan ünlü italyan sanatçı Loris Cecchini’yi İzmirli sanatseverlerle buluşturdu

En büyük  ilham doğa

“Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında, sergide eseri yer alan İtalyan sanatçı Loris Cecchini Arkas Sanat Merkezi’ne konuk oldu. Cecchini, sanatçı Billur Tansel moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide; sanat hayatı ve özellikle sergide yer alan eseri “Stage Evidence (Soft Door I)” hakkında detaylı bilgiler verdi. İç ve dış mekân heykelleriyle Avrupa’da ses getiren Cecchini, ilhamını doğadan aldığını belirtti. Stage Evidence (Soft Door 1) eseri ile de deformasyon ve kimlik kaybı konularına değindiğini ifade eden Cecchini, gerçeklik ve temsil kavramlarını, doğal gelişimin organik boyutunu ve teknik-yapay peyzaj kavramlarını eniden düşünmeye davet ettiğini söyledi.
Hayal ve efsane ayrılmaz
Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller sergisi hakkında görüşlerini de açıklayan Cecchini, “Bu sergiyi gezdiğinizde bir hikâye inşa etmeye başlıyorsunuz. Hayallerin içinde her zaman efsaneler, mitsel figürler vardır. Hayal, birçok dile çevrilebilir” diye konuştu.