Ege En zorlu yılda insan üstü çaba

En zorlu yılda insan üstü çaba

13.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EÜ Rektörü Budak, hem salgın hem deprem yaşayan İzmirliler için gece-gündüz demeden fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı

En zorlu yılda insan üstü çaba

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hastane bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende konuşan Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, görevi sırasında hayatını kaybeden sağlıkçıları andı. Ege Üniversitesi’nin olarak hem salgın hem de İzmir depremi sırasında sağlık hizmetlerini zaman kavramını gözetmeden sürdürdüğünü ifade eden Budak, “Sağlık alanında verdiğimiz hizmetler ile adeta bölgenin tüm yükünü omuzlarımızda hissettik. Ancak siz sağlık çalışanlarımızın üstün çabası ve fedakârlığı ile bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkabildik. Bu başarı tabi ki bir tesadüf değil. Ege Üniversitesinin tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da oluşturduğu 65 yıllık birikimin ve tecrübesinin bir yansıması. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.
Hayatını kaybedenlere anma
EÜTF Dekanı Prof. Dr. Gürgün de, “Her şartta, günlerce saatlerce, ailesinden ve sevdiklerinden uzak, gerektiğinde kendi sağlığını ve canını riske atarak çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum. Pandemi süresince hayatını kaybeden tüm sağlıkçıları minnetle anıyor, geride kalan ailelerine de sabırlar diliyorum” diye konuştu. EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ulukaya ise, gerek pandemi sürecinde gerekse depremde Egeli sağlık çalışanlarının üstün bir gayret gösterdiğini, aynı özveriyle hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.
Törenin sonunda, EÜTF’nin ilk öğrencilerinden biri olan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İstemi Nalbantgil, 14 Mart etkinliklerine ilişkin anılarını paylaştı. Ardından, akademik performansta başarı gösteren anabilim dalı başkanlarına Rektör Budak plaket takdim etti. Protokol son olarak, EÜTF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kansoy’un “Her Yerde Yaşam” fotoğraf sergisini gezdi.