Ege 'Enerji yatırımlarında çözüm, kooperatifçilik'

'Enerji yatırımlarında çözüm, kooperatifçilik'

20.07.2017 - 05:55 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Uzmanı Gülsüm Gözde Ayanoğlu, İzmirli işadamlarına yenilenebilir enerji yatırımlarında kooperatifçilik adlı bir sunum yaptı. Ayanoğlu, “Kooperatifler kırsal kalkınmaya büyük katkı sağlar” dedi

Enerji yatırımlarında çözüm, kooperatifçilik

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Gümrük ve Ticaret Uzmanı Gülsüm Gözde Ayanoğlu, İzmirli işadamlarına, ‘yenilenebilir enerji yatırımlarında kooperatifçilik’ konulu sunum yaptı. İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yenilenebilir Enerji Komisyonu tarafından organize edilen toplantı, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt’un sahibi olduğu BORTAR Grubu Seminer Salonu’nda düzenlendi.

Haberin Devamı

‘Bağımlılık azalmalı’

İZSİAD Başkanı Küçükkurt, hedeflerinin, İzmir ve çevresinde yenilenebilir enerji yatırımlarının hayata geçmesi olduğunu vurguladı. Gümrük ve Ticaret Uzmanı Gülsüm Gözde Ayanoğlu, enerji kooperatifçiliğinin, hem yatırımların daha kolay hayata geçmesini sağladığını hem de bulunduğu bölgenin halkına büyük ekonomik katkı sağladığını kaydetti.

Yenilenebilir enerjinin tükenmeyen kaynak olduğunu vurgulayan Ayanoğlu, “Ülkemiz cari açığının en büyük kalemi, enerjide dışa bağımlılığımızdan kaynaklanıyor. Bunu minimuma indirmenin yolu, sahip olduğumuz tabii kaynakları enerjiye dönüştürmekten geçiyor” dedi. Ayanoğlu, “Kooperatiflerde sermaye tabana yayılıyor. Kırsal kalkınmaya destek oluyor ve göçü azaltıyor. Bulunduğu bölgeye refah getiriyor” diye konuştu.

Yazarlar