Ege Engellilere istihdam kapısı

Engellilere istihdam kapısı

25.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Engellilere istihdam kapısı

Buca Belediyesi, bünyesinde sadece zihinsel engelli vatandaşların istihdam edileceği Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’nin kapılarını 2 Şubat’ta açıyor. Korumalı işyeri niteliğindeki tesiste çalışanlar beş yılda emekli olabilecek.

Haberin Devamı

Buca Belediyesi’nin Kaynaklar’da atıl durumda bulunan 9830 metrekare alanda projelendirdiği ve sadece engelli vatandaşların istihdam edileceği Kompost ve Solucan Gübre Tesisi 2 Şubat’ta açılıyor. Buca Belediyesi ve Ege Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO) işbirliğiyle hayata geçirilen korumalı işyeri niteliğindeki tesis, engelli istihdamının yanı sıra geri dönüşüm ve yeşil doğanın canlandırılmasına kullanılacak gübre üretimini sağlayacak. Özel eğitim verilen 15 zihinsel engelli vatandaşın istihdam edileceği gibi 5 yıllık çalışma sonucunda emeklilik hakkının kazandırılacağı tesiste doğaya saygılı kimyasal içermeyen kompost ve solucan gübre üretimi yapılacak.

Kimyasal madde içermiyor

Haberin Devamı

Engelli çalışanlar için özel dizayn edilen tesiste, Buca pazarlarından toplanan sebze ve meyve atıkları ile solucan gübresi üretimi, park ve bahçelerden toplanan budama ve çim atıkları ile de kompost gübre üretimi yapılacak. Tesiste incelemelerde bulunan Başkan Levent Piriştina, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirtti. Kentlileri tesisin açılışına davet eden Piriştina, “Türkiye’nin en iyi, en pahalı gübresini üreteceğiz. Ürettiğimiz gübreyi kentimizin park ve bahçelerinde kullanacak, talep halinde diğer ilçe belediyelere de vereceğiz. Üretim ihtiyacımızın üzerinde gerçekleşirse belki ihraç edeceğiz. Ama en önemlisi üretimimizi engelli arkadaşlarımızla yapacağız. Engelli arkadaşlarımız burada çalışıp 5 yılda emekli olma hakkı kazanacak. Türkiye’nin en kaliteli gübresini kent için üretecekler, kendileri için çalışacaklar” dedi.