Ege ‘Esnafın yüzü gülüyorsa memlekette huzur var’

‘Esnafın yüzü gülüyorsa memlekette huzur var’

22.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediyesi’nin Yeni Özkanlar Pazaryeri’nde hizmete açtığı İkinci El Eşya Pazarı’nı ziyaret etti.

‘Esnafın yüzü gülüyorsa memlekette huzur var’

Tezgâhları gezen ve esnafla sohbet eden Başkan Soyer, zarf açacağı ve plak satın aldı. Eşi Neptün Soyer ise antika ayna ve denizci dürbünü alarak esnafa hayırlı olsun dedi. Dr. Mustafa İduğ iki yıldır kapalı olan pazar yerinin artık haftanın beş günü açık olduğunu ve kent ekonomisine katkı sağladığını söyleyerek Başkan Tunç Soyer’e desteği için teşekkür etti. “Esnafa destek olmaya hazırız” diyen Soyer de, “Onların yüzü güldüğü zaman memleketin huzuru, sağlığı yerine geliyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Okul duvarları 23 Nisan’a hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Konak’taki Mimar Sinan İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu’nun duvarına denizi taşıyor. Darağaç Sanat Kolektifi’nden Ali Kanal, Fidan Budak, Zarife Arslan, Suat Serkan Çelmeli ve Hilal Doğan, okulun karşılıklı iki duvarında, toplamda 500 metrekarelik alana akrilik ve sprey boyalarla deniz yaşamını çiziyor.

DAVET ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyadaki kültür aktörlerini eylül ayında İEF kapsamında yüzyüze oturumlarla düzenlenecek, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Kültür Zirvesi’ne katkıda bulunmaya davet etti. İzmir’de, kültürü, kalkınmanın dördüncü ayağı olarak teşvik edeceklerini belirten Soyer, “Yerel sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olan kültürel uygulamalarla ilgili fikir alışverişi yapacağız”dedi.