Ege EÜ HASTANESİ’NE yerinde dönüşüm!

EÜ HASTANESİ’NE yerinde dönüşüm!

01.03.2022 - 03:15 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne ikinci kez atanan Prof. Dr. Budak, 40 yıllık hastanenin borcunu sıfırladıklarını açıkladı, “Daha iyi noktalara geleceğiz” diye konuştu.g

EÜ HASTANESİ’NE yerinde dönüşüm

ONUR ÇAKIR - 2017’den bu yana Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Necdet Budak, ezber bozan hamleleriyle dikkat çekiyor. Milliyet Ege’ye özel açıklamalarda bulunan Rektör Budak, son dört yılda yaklaşık 1.7 milyar lira olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin borcunu sıfırladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

“Bölgenin en büyük üniversite hastanesiyiz” diyen Rektör Budak, “Pandemi ve deprem gibi kritik süreçlerde sunduğumuz sağlık hizmeti ile İzmir’in yüz akı olduk. Bu süreçte önemli bir yük üstlendik. Deprem sürecinde tüm ameliyatlar hastanemizde yapıldı. Yine aynı şekilde depremzedelere psikolojik desteği biz sağladık. Sağlık çalışanlarımızın  başarılı ve özverili çalışmaları devletimiz tarafından da takdir gördü. Vali Bey’in elinden plaket aldık. Tıp Fakültesi Hastanemizin tüm cihazlarını yeniledik. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren hem tıp eğitiminde hem de sağlık hizmetlerinde kalite standartlarına ulaşmak için başhekimliğimiz ve dekanlığımızla el ele yürüttüğümüz çalışmaların meyvelerini aldık ve A Plus hastane unvanını elde ettik” dedi.

Haberin Devamı

‘Projeyi sunacağız’

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin 40 yıllık binalarının yerinde yenileneceğini anlatan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, şunları kaydetti: “İzmir’de büyük çaplı bir deprem olduğu takdirde hastanemiz çok büyük zarar görebilir. Bu nedenle önlem almalıyız. Hastane etüt projemizin ihale süreci tamamlanmak üzere. Sunduğumuz sağlık hizmetleri aksatılmadan yerinde yenilenecek. Tüm hazırlık süreçlerimiz tamamlandığında projemizi Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kendisine şahsım ve üniversitem adına bir kez daha teşekkür ederim.”

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ

Rektör Prof. Dr. Budak, son dört yılda yürüttükleri altyapı çalışmaları ve yaratıkları bilim üretme ikliminin doğal sonucu olarak “Araştırma Üniversitesi” olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kurumsal tam akreditasyonu alan ilk devlet üniversitesi olduklarını da vurgulayan Budak, “Öğrenci odaklı uygulamalarımız sayesinde öğrenci odaklılıkta A Plus Üniversite olduk. Şimdi dijitalleşme ve uluslarasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda çalışarak üniversitemizde yarattığımız değişim ve dönüşüme yeni boyut kazandıracağız” dedi.