Ege Ev bulabilmek mucize oldu

Ev bulabilmek mucize oldu

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de satılık konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 33.4’lük artış oldu. Kiraya yönelen vatandaşın ilk tercihi Menderes’te ise, arz talebi karşılamıyor

Ev bulabilmek mucize oldu

Yüksek inşaat maliyetleri nedeniyle arzın azlığı, satılık konut fiyatlarının çok yüksek olması ve vatandaşın alım gücünün azalması, tüketicinin kiralık evlere yönelmesine neden oldu. Gayrimenkul sektöründe İzmir’in en çok değer kazanan ilçelerinden biri konumuna gelen Menderes’te ise son dönemde artan kiralık ev talepleriyle ilgili ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Gayrimenkul şirketleri, vatandaşın kiralık ev talebini karşılamakta zorluk çekiyor.
Son dönemde kiralık evlere olan talebin artığını belirten Qzen Gayrimenkul Yatırım Şirketi’nin sahibi Hüseyin Kedik, “İzmir genelinde konut fiyatları son bir yılda yüzde 33.4 oranında artış kaydetti. Özellikle Gaziemir bölgesinde kiralık konut fiyatlarının yükselişe geçmesi nedeniyle vatandaş bu bölgeye en iyi alternatif olan Menderes’e yöneldiği. Buna bağlı olarak yarattıkları talep fazlasının yeterli karşılığı bulamaması nedeniyle bir mağduriyet oluşuyor. Menderes’te yeterli konut bulunmadığından maalesef arz, talebi karşılamıyor” dedi.

Haberin Devamı

Sorunu, yatırımcı çözebilir

Menderes’e yapılan konut yatırımlarının bölgeyi kentin en fazla değer kazanan yerleşim yerlerinden biri haline getirdiğini sözlerine ekleyen Kedik, “Devamlılığı sağlamak için, son dönemde artan yoğun talebi karşılamada yaşanan sıkıntının çözüme kavuşturulması gerekiyor. Buradan yatırımcılara çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep birlikte Menderes’in değerine değer katalım ve oluşan bu mağduriyetin bir an önce önüne geçelim” dedi.

Yazarlar