Ege EXPO için 61 kişi Paris yolunda

EXPO için 61 kişi Paris yolunda

20.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

EXPO 2020 yarışı kapsamında 23 Kasım’da gerçekleşecek 150’nci Genel Kurul toplantısına katılmak için Paris’e 61 kişilik heyet yarın yola çıkıyor

EXPO için 61 kişi Paris yolunda

23 Kasım’da ise BIE 150’nci Genel Kurulu’nda ise EXPO 2020 adayları Sao Paulo, Ekaterinburg, Ayutthaya ve Dubai ile birlikte İzmir’de sunum yapacak. Sunum için 61 kişilik heyet yarın Paris’e giderken, heyete Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılıyor. 21-24 Kasım tarihlerini kapsayan program kapsamında 23 Kasım’da 156 ülkenin delegelerine İzmir filmi gösterilecek. Bakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Paris heyetinde İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç’ın yanı sıra, İAziz Kocaoğlu, Birnur Fertekligil, İlknur Denizli, Prof.Dr. Oğuz Oyan, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ömer Faruk Koçak, Suat Hayri Aka, Cumhur Güven Taşbaşı, Serdar Değirmenci, Ekrem Demirtaş, Ender Yorgancılar, Kemal Çolakoğlu, Dr. Ergüder Can, Ali Rıza Gülerman, Hüseyin Porsuk, Sedat Köse, Necmi Çalışkan Mehmet İşler yer alacak. Heyette ayrıca Vali Cahit Kıraç’ın eşi Berrin Kıraç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, BİE temsilcisi Murat Eraslan’ın eşi Zeynep Eraslan ve Oğuz Oyan’ın eşi Işınsu Oyan da yer alacak.
Ziyarete 28 basın mensubu da katılıyor.
Basın mensupları olarak ise geziye, Ufuk Türkyılmaz, Muammer Başkan, Serdar Kızık, İlyas Özgüven, Serap Zeybek, Can Süphandağlı, Ünal Ersözlü, Yener Özkesen, Hilmi Çınar, Çetin Gürel, Osman Gencer, Deniz Sipahi, Reşat Yörük, Atilla Sertel
Ercan Doğu, Nurettin Memur, Erol Yaraş, Merih Ak, Bülent Zarif, Sevtap Cengiz, Ahmet Kaplan, Ahmet Tükel, Muharrem Acar, Mehmet Akyar, Ömer Dinçer, Nevzat Dönmez, Vahap Dabakan, Ali Rıza Karasu katılıyor.

Resepsiyona katılacaklar
21 Kasım’da saat 7.45 uçağı ile Paris’e gidecek olan heyet, saat 10.20’da Atatürk Havalimanı’ndan Paris Charles De Gaulle havalimanına hareket edecek. Heyet Hilton Arc de Triomphe Oteli’ne yerleşecek. Aynı gün akşam EXPO 2020 İzmir resepsiyonu gerçekleşecek.