Ege Fabrikanın adını çiftçilerle verdi

Fabrikanın adını çiftçilerle verdi

29.10.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 350 milyon liralık öz kaynağıyla kurduğu hem üreticiyi hem de tüketiciyi besleyecek 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası üretime başladı.

Fabrikanın adını çiftçilerle verdi

Başkan Tunç Soyer konuşmasında çiftçileri, ‘milletin efendileri’ sözüyle selamladı, “Her birinizin içindeki heyecanı, coşkuyu çok iyi okuyorum. Şunu çok iyi biliyorum. Burası sadece bir fabrika değil, bir kale. Ve burayı İzmir Büyükşehir Belediyesi kurmadı. Bu kaleyi siz kurdunuz. Ellerinizle, tırnaklarınızla, alın terinizle kurdunuz. Şunu bilin ki, sizler ürettikçe, bu kale bu ülkenin topraklarını korumaya devam edecek. Milletimizin efendileri; bu fabrika sizindir” dedi. Atatürk’ün, “Her fabrika bir kaledir” sözünü de vurgu yapan Başkan Soyer, “Bizim yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur. Hep birlikte, İzmir’in Cumhuriyet kalelerini inşa etmeye devam edeceğiz. Atamızın heykelini de dikeceğiz, Cumhuriyet’in fabrikalarını da dikeceğiz” diye konuştu. Başkan Soyer, konuşmasında üreticilere seslenerek, “Bu fabrikanın ismini ‘100.Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası koymaya var mısınız?’ diye sordu. Çiftçilerin alkışları eşliğinde Başkan Soyer fabrikanın adını açıkladı. Fabrikanın mandıra grubu ürünlerinde; kaşar, tulum ve feta, beyaz peynir dışında dünya piyasasında marka olmaya aday “İzmir mozzarellası” ve “burrata” gibi katma değeri yüksek peynirler üretilecek. 

Haberin Devamı

Bayram mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle bir yazı kaleme aldı. İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Soyer, “Bugün Filistin’de ve dünyanın başka yerlerinde, mazlum milletlerin zor zamanında elini tutan yine Cumhuriyettir. Bu yüzden Cumhuriyetimizin 100. yaşını İzmir’de gururla, onurla hatırlayacağız, anacağız” diye konuştu.