Ege “Fedakarlıkları karşılıksız kalmayacak”

“Fedakarlıkları karşılıksız kalmayacak”

20.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde, İzmir ve Aydın’daki şehit yakınları ve gazilere, Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı verildi.

“Fedakarlıkları karşılıksız kalmayacak”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde, İzmir ve Aydın’daki şehit yakınları ve gazilere, Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı verildi. Şehit Jandarma Yarbay Zafer Akkuş, Şehit Tankçı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları, Şehit Hava Piyade Astsubay Üstçavuş Uğur Görkem Harmankaya, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Cengiz Tokur, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı, Şehit Jandarma V. Kademeli Çavuş Kemal Sayar ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin’in yakınları ile Malul Piyade Astsubay Üstçavuş Koray Bayrak, Malul Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Muammer Filiz ve Malul Piyade Yüzbaşı Onur Özdoğan’a, Devlet Övünç Madalyası Rozet ve Beratı Vali Yavuz Selim Köşger tarafından sunuldu. “Büyük fedakârlıklarını asla karşılıksız bırakmayacağız” diyen Köşger, “Türk milleti ve devleti olarak vatan uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş evlatlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı verdi.
‘Gurur kaynağımız’
Aydın’daki törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy ise, ülkenin bağımsızlığı, huzur ve güvenliğini korumak için ulvi makamlara yükselen şehit ve gazilerin her zaman milletin gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Aksoy; şehit piyade çavuş Mutlu Uçar’ın kardeşi Ferah Altun’a, şehit jandarma teğmen Güngör Dolunay’ın babası Gürhan Dolunay’a, gazi polis memuru Serdar Mutluer ve gazi astsubay kıdemli üstçavuş Kadir Kökalp’e, Cumhurbaşkanlığınca gönderilen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı takdim etti.