Ege Fıtık tedavilerinde radyofrekans konforu

Fıtık tedavilerinde radyofrekans konforu

25.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Omurga ve fıtık tedavilerinde lazer ve radyofrekans uygulamalarının ameliyat gereksinimini ortadan kaldırabildiğini dile getiren Opr. Dr. Nasirov, “Hasta memnuniyeti yüzde 80’e ulaşıyor” diye konuştu

Fıtık tedavilerinde radyofrekans konforu

Ekol Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Rauf Nasirov, radyofrekans ile faset blokajı veya intra diskal girişimlerle IDET denilen, disk içi lazer veya radyofrekans uygulamalarının günümüzde oldukça önem kazanan girişimler olduğunu belirtti. Modern çağın sık görülen hastalıkları olan, omurga darlıklarına bel ve boyun fıtıklarına bağlı sinir sıkışmaları oldukça yoğun bir hasta grubunu oluşturduğunu belirten Opr. Dr. Rauf Nasirov, tedaviler hakkında şu bilgileri verdi:
Yarım saat sürüyor
“Hastaların operasyondan kaçınıp ilaç ya da alternatif tedavileri tercih etmesi, cerrahların konu üzerinde yoğunlaşıp ameliyat dışı işlemleri daha etkili hale getirmesini sağladı. Radyofrekansla Faset Blokajı tedavisi, daha çok omurga kanalının daralmasına sebep olan, ileri kireçlenme ve yırtılmamış fıtıklardan oluşan şiddetli bel, kalça ağrılarında, yürüme, oturma ve ayakta durma zorluklarında etkili. Ameliyathane koşullarında uyutulmadan lokal anestezi ile omurganın, bel, sırt ve boyunda belirlenen yerlerine skopi eşliğinde iğne yapılıyor. Radyo dalgaları ile bu bölgeler yakılmakta ve böylece oluşan ağrı reseptörleri beyine ulaşamamakta yarım saat kadar süren işlem sonrası, hastanın hastanede kalış süresi 1 saati geçmez. İşlem sonrasında 7-10 gün süre içinde hastaların bel ve kalça ağrılarında, yürüme güçlüklerinde ileri düzelme oluyor. Hasta memnuniyeti de yüzde 80 oranında.”
İşlemi doktorunuz yapıyor
Bel ve boyunda disk içi radyofrekans veya lazerle yapılan işlememin, patlamamış veya sakatlık oluşturmamış fıtıklarda öncelikli tedavi olabildiğini sözlerine ekleyen Nasirov, “Başarı oranları uygun hasta seçimlerinde oldukça yüksek olan bu işlemler çoğu zaman ameliyat gereksinimlerini ortadan kaldırabilir. Özellikle beyin ve sinir cerrahının hem hastayı değerlendirmesi, hem de işlemi kendisinin yapması oldukça büyük avantajdır” diye konuştu.