Ege Foça’da ihale zamanı

Foça’da ihale zamanı

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Foça’da ihale zamanı

13 yıl önce kapanan Foça Tatil Köyü’nün özelleştirilmesi için ihaleye çıkıldı. Mehmet İşler, “Dış pazara hizmet etmeli” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk tatil köyü olan Foça Tatil Köyü’nün işletmeye kapatılmasından 13 yıl sonra özelleştirilmek üzere yeniden ihaleye çıkarıldı. Dernek ve vakıfların da katılabileceği ihale turizmcileri endişelendirdi. Fransız Club Mediterranee (Club Med) tarafından 1967 yılında hizmete açılan ve işletilen, mülkiyeti Emekli Sandığı’na ait tatil köyü 2006’da pazarlık usulüyle ihaleye çıkarıldı. En yüksek teklifi veren kuruluşa bırakılan ihale daha sonra Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca iptal edildi. 2010 yılında yeniden ihaleye çıkan ancak katılan olmadığı için iptal edilen arazi Özelleştirme İdaresi’nin 2017 tarihli 2017/116 sayılı kararıyla yeniden özelleştirme kapsam ve programına alındı. Özelleştirme İdaresi’nin web sitesinde yayınladığı duyuruda, ihalenin kapalı zarf içerisinde teklif alınarak ve görüşmeler yapılarak ‘pazarlık’ usulüyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Turizmci endişeli

İhaleye dernek ve vakıfların da katılabileceğinin açıklanmasını endişeyle karşılayan turizmciler, “Bugüne kadar özelleştirmelerde vakıf ve dernekler yoktu, bu ibare son anda eklendi, bu da nereden çıktı?” diye sordu. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Foça’da 38 yıl boyunca Fransız Tatil Köyü olarak hizmet veren tesislerin yine dış turizme hizmet etmesini arzuladıklarını söyledi, “Ülke ekonomisinin sıcak paraya, cari açığın kapatılmasına, döviz sağlayıcı, istihdam arttırıcı faaliyetlere ihtiyacı var. Bunun için de yönümüzü dış pazarlara çevirmemiz şart. Bu tesisler ülke yararına ve katma değer yaratacak şekilde kullanılmalı” dedi.