Ege Folkart Academy’de 2. sezon başlıyor

Folkart Academy’de 2. sezon başlıyor

11.10.2017 - 05:31 | Son Güncellenme:

Folkart Academy’nin güz dönemi kayıtları alınıyor, eğitimler de 21 Ekim’de başlayacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Önümüzdeki dönemde farklı alanlarda da eğitim vereceğiz” dedi

Folkart Academy’de 2. sezon başlıyor

Folkart bünyesinde sanat eğitimleri için kurulan Folkart Academy’nin güz dönemi kayıtları başladı. Geçtiğimiz Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan bahar döneminde 628 kişiye eğitim veren Folkart Academy eğitimlerine katılmak için 15 bin kişi başvurmuştu. Güz döneminde de yine Türkiye’nin dört bir yanından yoğun başvuru yapılması bekleniyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Academy ile sanat alanındaki eğitimlerimizi sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Bu doğrultuda eğitimlerimizin ikinci döneminin kayıtlarını başlattık. Önümüzdeki süreçte farklı alanlarda da eğitimlerimiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

300 kişi

Folkart Academy’de Güz Döneminde de tiyatro eğitimlerine devam edeceklerini anlatan Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan da, Güz Dönemi kayıtları sonrasında eğitimlerin 21 Ekim’de başlayacağını söyledi.

Sadece www.folkartakademi.com internet sitesinden başvurular yapılıyor. Noter huzurunda yapılacak asil ve yedek çekilişi sonrasında kayıt için kazananlar internet sitesinden yayınlanacak. Folkart Academy’de Güz Dönemi’nde 200 çocuk, 100 yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde alanında uzman ve ünlü isimlerden eğitim alacak. Geçtiğimiz Bahar Dönemi’nde (Nisan-Mayıs-Haziran) özel yetenek sınavıyla seçilerek Hazırlık Sınıfı’nda 200 saatin üzerinde eğitim alan öğrenciler eğitimlerini sürdürecek.

Haberin Devamı

Yetişkinlere 5 hafta eğitim

Yetişkin öğrenci eğitimleri toplam 5 hafta sürecek. Yetişkinler toplam 40 saat eğitim alacak. 6-14 yaş çocuk grupları ise yine 5 hafta süresince 20 saatlik eğitim görecek. Özel Yetenek Sınıfı ise toplam 10 hafta süresince 200 saat eğitim alacak.
Eğitimler Folkart Towers’ta oluşturulan özel derslikte ve tiyatro salonunda yapılacak. Eğitimler 21 Ekim 2017 tarihinde başlayıp 24 Aralık 2017 tarihinde sona erecek.

Usta isimler kadroda

Academy’de Volkan Severcan,Bora Severcan, Hülya Savaş,Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Candan Günay, Meltem Yorulmaz, Banu Gökçül,Gürol Tonbul, İbrahim Raci Öksüz, Murat Kodallı, Yeşim Alıç, Yüksel Aymaz, Oktay Keresteci, Sim Tolga, Şafak Ersözlü, Bora Seçkin, Burak Oray, Hasan Alptekin, İbrahim Sarıtaş eğitim kadrosunu oluşturuyor. Genç yetenekler; Oyunculuğa Giriş, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Müzikal Tiyatro, Eleştri Teknikleri, Zihinsel Farkındalık, Reji, Hareket, Oyunculuk, Sahne Işığı, Ses ve Nefes, Makyaj, Dans, Dekor Kostum, Eskrim, Dramaturji, Doğaçlama, Performatifİçgörü, Yaratıcı Hareket dersleri alacak.