Ege Gelişmenin yolunu kadınlar açacak

Gelişmenin yolunu kadınlar açacak

18.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kadın girişimci oranının yüzde 13 olduğuna dikkat çeken GİFED Başkanı Serter, “Kadın ve erkek ekonomide eşit koşulda var olursa Türkiye yüzde 30 daha zengin olacak” dedi

Gelişmenin yolunu kadınlar açacak

Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED), Global Girişimcilik haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi YÜKAM paydaşlığında İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) organizasyonuyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Girişimcilik Zirvesi düzenledi.
Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve kadın girişimciliğinin artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğin konuşmacıları, girişimcilik öykülerini anlatarak, ilham kaynaklarını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Şair ve Yazar Ataol Behramoğlu da konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.
Türkiye’de kadın girişimci oranının yüzde 13 seviyesinde olduğunu ifade eden GİFED Başkanı Huriye Serter, “1 milyon 330 bin girişimci var ama bunların sadece 190 bini kadın girişimci. Kadınların erkekler kadar girişimcilik potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Yapılan araştırmalar, kadınların yüzde 40’ı; erkeklerin yüzde 45’i girişimciliğe olumlu baktığını gösteriyor. Fakat ne yazık ki kadınların bu durumu gerçek hayata yansımıyor. Kadın istihdamında da durum aynı. Kadınların ekonomiye katılımı son derece yetersiz. Araştırmalar, kadın ve erkeğin toplumda, ekonomide eşit koşulda var olması halinde Türkiye’nin yüzde 30 daha fazla zengin olacağını ve daha fazla kalkınacağına işaret ediyor” dedi.
‘Belediye Ana’ kavramı
İZİKAD Başkanı Betül Sezgin de, kadınların büyük potansiyele sahip olduklarını, bu potansiyelin ortaya çıkarılması için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Kadınların vicdanı ve cesareti olmadan toplumdaki çürüme sona ermez. Biz Belediye Ana kavramını benimsedik. Bu memleketi değiştirecek isek kadınlara çok iş düşüyor. Bende bu şehrin belediye anası olarak bu şehrin kadınlarının yollarını açmaya hazırım” dedi.