Ege Gençlerden, suyumuzu koruyacak projeler

Gençlerden, suyumuzu koruyacak projeler

13.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ESİAD İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından, ESİAD Sürdürülebilirlik Komitesi’nin katkıları ve Originnovation işbirliğinde, Zirve’21 kapsamında “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Su” temalı fikir üretme çalıştayı düzenlendi.

Gençlerden, suyumuzu koruyacak projeler

ESİAD İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından, ESİAD Sürdürülebilirlik Komitesi’nin katkıları ve Originnovation işbirliğinde, Zirve’21 kapsamında “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Su” temalı fikir üretme çalıştayı düzenlendi. Online gerçekleşen final toplantısında konuşan ESİAD Başkanı Fadıl Sivri, “Üretilen mal ve hizmetlerin doğaya ve insan sağlığına daha duyarlı olmasını, yeşil ekonominin getireceği yeni trendlere uyumu gerektiren bir sürecin içindeyiz. Sürdürülebilirliğin artan önemiyle birlikte, tüm dünyada iklim değişikliği ve beraberinde su kaynaklarının verimli kullanımın gündemin başında yer alıyor. İlimizde de su kaynakları içinde yeraltı suları önemli bir yer tutuyor. Tarımda ve sanayide yeraltı sularının kullanımının azaltılması ve gerikazanım oranlarının artırılması amacıyla bulunacak inovatif destek olmak istiyoruz” dedi.
19 Mart’ta açıklanacak
Çalışmanın paydaşlarından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran da, “Yeşil Şehir Eylem Planımızda yağmur suyu yönetim teknikleri, kentin yeşil alanları ile bütünleştirilmesi, yeşil çatılar, kaldırımlarda geçirgen kısımlar gibi birçok başlık var. 19 Mart’ta kamuoyu ile paylaşıp harekete geçiyoruz” diye konuştu. Etkinliğin sonunda, akademiden ve iş dünyasından 13 mentorun da desteğiyle, 40 öğrenciden oluşturulan 8 takımın geliştirdikleri 8 ayrı proje kısa videolarla sunuldu. Her bir projenin yapılan değerlendirmelerle dederinleştirilmesinin ardından hayata geçirilebileceği ifade edildi.