Ege Gençlere eğitim  ve kariyer imkanı

Gençlere eğitim  ve kariyer imkanı

01.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Balıkesir ile Çanakkale Onsekiz Mart üniversiteleri ortaklığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı dahilinde desteklenmeye layık görülen Yenilenebilir Enerji Eğitim Merkezi BAÜN bünyesinde kuruldu. 

Gençlere eğitim  ve kariyer imkanı

Merkezde; 2 adet güneş enerji sistemleri eğitim laboratuvarı, rüzgar enerji sistemleri eğitim laboratuvarı, biogaz enerji sistemleri laboratuvarı ve 2 adet yenilenebilir enerji bilgisayar laboratuvarı yer alıyor. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda büyük potansiyele sahip olan Güney Marmara Bölgesi’nin bu alanda dünyanın önde gelen eğitim merkezlerinden birisi haline gelmesi amaçlanıyor.
18-29 yaş arası
Teknik bölümlerden mezun 18-29 yaş arasındaki 480 gence sektörde istihdam edilebilmeleri için gerekli niteliklerin kazandırılması da hedefleniyor. 2023 yılı Şubat ayında başlaması planlanan ve her iki üniversite bünyesinde yürütülecek eğitimlerle teorik ve uygulamalı eğitimler alacak gençlere yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren işletmelerde staj imkanı da sunulacak. l İHA