Ege Gençlerimizi meslek sahibi yapmak önemli

Gençlerimizi meslek sahibi yapmak önemli

02.02.2018 - 00:41 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliği azaltmak ve rekabet gücüne katkı sağlamak amacıyla Fabrikasyon Laboratuvarı’nı açtı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Metro, yol, su yaptık; ama en önemlisi insanı eğitmek” dedi

Gençlerimizi meslek sahibi yapmak önemli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliği azaltmak, rekabet gücüne katkı sağlamak amacıyla Halkapınar’daki tarihi un fabrikasını restore ederek Fabrikasyon Laboratuvarı’nı (FabLab) açtı. İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğiyle oluşturulan FabLab İzmir’in, tasarım, sanat, zanaat, mühendislik ve girişimcilikte proje ve fikirlerin hayalden gerçeğe dönüştürüleceği bir “yaratıcılık atölyesi” olarak hizmet verecek. FabLab’ın açılışında konuşan Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, işsizlikle karşı karşıya olan gençlerin bu olanaktan daha fazla yararlanması gerektiğini söyledi, Meslek Fabrikası bünyesinde açtıkları kurslarla daha fazla İzmirli’yi meslek sahibi yapmak istediklerini kaydetti. Açılışını yaptıkları FabLab’ta tasarımı, inovasyonu, yeni üretim teknolojilerinin takibini gençlerle sürdürmek istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Gençler buraya gelip deneyim kazansınlar. Düşüncelerini pratiğe döksünler, karşılıklı öğrensinler, gelişsinler, istihdama hazır olsunlar. Metro, yol, su birçok iş yaptık ama en önemlisi bana göre, insanı eğitmek, meslek sahibi ve bir konunun uzmanı yapmak. ‘Mesleğin ne’ dendiği zaman ‘Ne iş olsa yaparım’ edebiyatını bırakmak” dedi.

Haberin Devamı

İlklerin belediyesi

İzmir Büyükşehir olarak gençleri her zaman destekleyeceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yerelde kalkınma için her türlü olanağı sunmaya, kaynak ayırmaya hazır. Ekonomiyi bir numaraya koyan, belediyecilik tarihinde yerelde kalkınma modeliyle bir ilki başaran bir belediyeyiz” diye konuştu.

Teknolojiyle donatıldı

İzmirlilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği FabLab, uzman bir ekip tarafından 1,5 milyon liralık bir bütçeyle oluşturuldu, lazer kesici, CNC router, Vinil kesici, Robot kol, 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcılar, Elektronik geliştirme kartları, Robot tasarım ve eğitim kitleri, Bilgisayarlar, CAD-CAM yazılımları ve elektronik dikiş makineleri ile donatıldı.