Ege Gençlerin yolunu açıyor

Gençlerin yolunu açıyor

22.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer’in iş hayatında fırsat eşitliği sağlamak için kamu ihaleleriyle yapılan yatırımlarda genç mezunlara istihdam uygulaması yüzleri güldürdü

Gençlerin yolunu açıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlere iş olanağı sağlama hedefiyle ihale şartnamelerinde başlattığı yeni mezun istihdamı şartı, Türkiye’ye örnek oldu. Uygulama sayesinde sadece raylı sistem projelerinde 37 genç görev alıyor. Park yapım işlerinde peyzaj mimarlığından inşaat mühendisliğine kadar birçok alanda gençlere yer veriliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sanat uygulama projelerinde en az iki yeni mezunun çalışmasının hedeflendiği Genç Asistan projesi de yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Oğuz Ergenekon, yeni mezun projesini 13 Temmuz 2020’de Çiğli Tramvayı’nın yapım ihalesiyle başlattıklarını belirtti, “26 Mart 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kamu kurumlarının personel istihdamında yüzde 20 oranında yeni mezun ya da mezuniyetinin üzerinden en fazla 3 yıl geçmiş genç şartı konuldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki öncülüğü önemli. Türkiye’de bu şarttan yüzlerce, binlerce yeni mezun arkadaşımız faydalanacak” dedi.

Haberin Devamı

Özgüvenleri artıyor

Narlıdere-Fahrettin Altay metro projesinde mimar olarak görev alan Sıla Şahin, “Kendimi İzmir’de çalışılabilecek en iyi yerde görüyorum” diye konuştu. Çiğli Tramvayı projesinde çalışan inşat mühendisi Samet Küçükbekir de, Başkan Soyer’e teşekkür etti. Harita mühendisi Büşra Banu Öner ise, “İşin her aşamasında bulunmak bizim için önemli bir adım. Tecrübe kazandıkça özgüvenim artacak” şeklinde konuştu.

İzmir-Midilli dostluğu pekişiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz turizmine ivme kazandıracak İzmir-Midilli seferlerini sürdürüyor. Dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve turizmi canlandırmak amacıyla İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından 17 Haziran’da başlatılan seferler kapsamında, Yunanistan’dan gelen şimdiye kadarki 123 kişilik en büyük kafile haftasonunu kentte geçirdi. Seferler, Alsancak Limanı kalkışlı yüksek hızlı katamaran tipi yolcu gemisi ‘İhsan Alyanak’ ile düzenleniyor. Her cuma saat 08.30’da İzmir’den gidiş, her pazar da saat 18.00’de dönüş yapılıyor.