Ege ‘Gittiğin yerde huzurla uyu’

‘Gittiğin yerde huzurla uyu’

09.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören, İzmir basınının duayen ismi Gazeteci Hamdi Türkmen, 6 Ağustos günü 70 yaşında hayatını kaybetti. 

‘Gittiğin yerde huzurla uyu’

Türkmen, dostları ve meslektaşları tarafından dün son yolculuğuna uğurlandı. İlk tören, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde (İGC) düzenlendi. İGC Başkanı Dilek Gappi, “İyi ki yollarımız Milliyet’te kesişmiş. Gittiğin yerde, mesleğini en iyi şekilde yapmanın gönül rahatlığı ve huzurla uyu” dedi. Eşi Meltem Türkmen de “Hamdi kalemini satmadı. İyi bir eş, iyi bir dost, iyi bir yönetici ve Atatürkçüydü” diye konuştu. Türkmen için 2000-2002 yılları arasında başkanlık görevi yaptığı Göztepe Spor Kulübü’nde de tören düzenlendi. Türkmen’in tabutuna Göztepe bayrağı ve adının yazılı olduğu forma koyuldu, mevlit okutuldu. 

Haberin Devamı

‘Gittiğin yerde huzurla uyu’
Göztepe’nin eski başkanlarından Levent Ürkmez, “Türkmen benim çocukluk ve gençlik arkadaşımdı. Onun yokluğunu hissedeceğim” ifadelerini kullandı. Göztepe eski başkanvekili, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya da, “Basın ve futbol camiasına çok önemli hizmetlerde bulundu. Kulübümüze çok emekleri oldu. Tarifsiz bir üzüntü içindeyim” dedi.

Türkmen, Küçükyalı’daki Hamidiye Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Karabağlar Paşa Köprüsü Mezarlığı’nda toprağa verildi.