Ege Gönüller bir oldu

Gönüller bir oldu

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, depremzede yurttaşlar için iç çamaşırı üretimine başladı.

Gönüller bir oldu

Bodrum Belediyesi de Malatya’daki konteyner kentte açtığı terzihane ile ücretsiz olarak nevresim üretip kıyafet tamiri yapacak. Her iki projeye gönüllüler de büyük destek veriyor. 

Haberin Devamı

Siz de katılın

Günde 250-300 iç çamaşırı üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü Eğitim ve İstihdam Şefi Aslı Güngör Yıldız, “Bugün 7 eğitmenimize eşlik eden 2 gönüllümüz de aramıza katıldı. “Reçme ve Overlok” bilen “Ütü ve Paketleme” işlerine destek olmak isteyen gönüllüler 2934545 numaralı telefondan bilgi alabilir. Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü ve Geleceğim Ol Derneği ile gönüllüleri de ham madde başta olmak üzere her türlü desteği veriyor” diye konuştu.

‘Acılarını biliyorum’

Üretime gönüllü olarak katılan emekli Sema Ocak ise, “1999 depremini İstanbul’da yaşamıştım. Acılarını biliyorum. Arkadaşım da bana katıldı. Yaralarımızı hep beraber saracağız” ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesinde 25 gönüllü, 70’e yakın personel, 25 araç ile bin 500 deprem mağduruna hizmet eden Bodrum Belediyesi de,  Malatya’da konteyner kentte başlattığı Kadın Eli Projesi kapsamında, gönüllülerin katılımıyla terzihane açtı. Terzihanede ücretsiz olarak nevresim, yastık, çarşaf üretilecek ve kıyafet tamiri yapılacak. Terzihaneyi ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çalışanlara, belediye personellerine ve Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti.