Ege Görsel şölen

Görsel şölen

30.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeşme’de düzenlenen 6. Arkas Aegean Link Regatta, 38 tekne ve 300’e yakın yelkencinin katılımıyla toplam beş yarışta Ovacık-Ilıca ve Çeşme sahillerini renklendirdi

Görsel şölen

Çeşme’nin yat yarışı Arkas Aegean Link Regatta, 26-28 Ağustos günleri arasında yapıldı. Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu ve EAYK Çeşme Marina’nın altıncısını düzenlediği yarışın overall kategorisindeki birincisi Baby Dracula oldu, onu Arkas Blue Moon ve Corendon Cheese izledi. Üç gün boyunca denizde mücadele eden takımlar, Yuzu Beach’teki kapanış partisinde eğlendi.
İlk gün, Çeşme-Alaçatı coğrafi rotasında yapılan bir yarışta mücadele eden 37 tekne, Çeşmeliler için görsel şölen yarattı. Mevkilere göre 5-8 knot arasında değişen rüzgârın hızı, mücadeleyi farklı bir yöne itti. Taktiklerin ön plana geçtiği yarışta, rüzgârı doğru kullanan tekneler finiş hattını kesti. Arkas Blue Moon teknesi birinci, Team Spirit ikinci, Lemon da üçüncü oldu. İkinci gün, 7-8 knot arasında esen rüzgâr mücadeleyi pekiştirdi. IRC-O kategorisinde Arkas Blue Moon teknesi birinci, Anything ikinci ve Team Spirit üçüncü oldu.
Üçüncü gün yarışları da heyecanlı bir rekabete sahne oldu. Biri şamandıra, biri coğrafi olmak üzere yapılan iki yarışta IRC-O kategorisinde birinci Arkas Blue Moon oldu, ikinciliği Team Spirit, üçüncülüğü de Lemon aldı.
Baby Dragon kupasını Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arkas’tan törenle aldı. Arkas, “Yarışımızın sürdürülebilirliğini ilk günden beri önemsiyoruz. 6 yılda toplam 236 tekne ve 2 bine yakın sporcu yarıştı. Bu yıl 38 tekne bizimleydi, Bulgaristan ve Rusya’dan katılan iki teknemiz oldu. Birinci gün rüzgâr bizden yana değildi, ama üçüncü gün kendini affettirdi. Umarım herkes için güzel bir yarış olmuştur. Seneye yeniden görüşmek üzere” dedi.
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, katılımcıları kutladı, şu vurguları yaptı: “Çeşme spor, yelken, gastronomi ve kültür demek. Okul arkadaşım Bernard Arkas’a ve Arkas’a çok teşekkür ediyorum. Gördüğünüz aslında Çeşme’ye verdikleri büyük destek. Çeşme’deki çocukların eğitimine verdikleri destek için de teşekkür ediyorum.” Çeşme EAYK Yönetim Kurulu Başkanı Akif Sezer de organizasyonda emeği geçenlerin önemli bir iş başardığını söyledi.