Ege Gözler temmuzda!

Gözler temmuzda!

25.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rus turistler, sektöre doping etkisi yaptı. Turizm temsilcileri, “Avrupa’dan uçuşların da eklenmesiyle otel doluluk oranlarının yüzde 90’a ulaşır” dedi

Gözler temmuzda

Rusya’nın başlattığı uçuş kararının diğer Avrupa ülkelerine de örnek olmasını isteyen sektör temsilcileri, Türkiye’nin dünyadaki en güvenli turizm destinasyonlarından birisi olduğuna dikkat çekti. Very Chic Hotel CEO’su Ömer Faruk Dengiz, “Özellikle Rus heyetini Antalya’da ağırlayan ve Türk turizminin kalitesini tanıtan meslektaşlarımıza bir teşekkür borçluyuz. Aşılamanın yaygınlaşmasıyla Bodrum’da turizm sektöründe olumlu yansımalar almaya başladık. Hep birlikte daha çok çalışacağız ve zor günleri geride bırakacağız” dedi.
Rezervasyonlarda canlanma gözlendiğini belirten BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, “Şu anda Tunus uçuşları başladı. Balkan ülkeleri başta olmak üzere; Rusya’nın uçuşları açması önemli bir ivme getirecektir” diye konuştu. TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir ise, “Ana hedefimiz İngiltere başta olmak üzere; Almanya ve Fransa’nın da seferlerini tekrar başlatması. Erken rezervasyon ve satışlarla birlikte 1 Temmuz’dan sonra % 90’lara varan doluluk oranları yakalanabilir” dedi. Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin de, bu yıl başarılı ve hareketli bir sezon beklediklerini söyledi.