Ege ‘Güçlü bir altyapı projesiyle geliyoruz’

‘Güçlü bir altyapı projesiyle geliyoruz’

10.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyakalı çocuk ve gençleri bilinçli seçimlerle spora yönlendirmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve Türk sporuna katkı sağlamak amacıyla kurulan Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi kapılarını açtı.

‘Güçlü bir altyapı projesiyle geliyoruz’

 Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu’nda faaliyete başlayan Sportif Yetenek Ölçüm Merkezi’nde, 8-10 yaş arasındaki çocukların sportif yeteneklerini keşfetmek ve kabiliyetleri doğrultusunda doğru branşa yönlendirmek için çalışmalar yürütülecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu çalışmanın ve merkezin önemli olduğunu düşünüyoruz. Belediye kentteki insanları spora teşvik etmek, sporla ilgili bir politika yürütmek durumunda” diye konuştu.
‘Her şey hazır’
Tugay, “Biz burada en çok kentte sporun yaygın yapılmasının yanında çocukluk çağından itibaren yetenekli olduğu saptanan çocukların doğru yönlendirilmesini önemsedik. Bu şekilde kentimizden başarılı sporcuların çıkmasına katkı sağlayalım istedik. Buradaki sistem için bilgi işlem müdürlüğümüz, spor işleri müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde özel bir yazılım hazırladı, kullanılacak aletlerin temini yapıldı ve artık hizmet vermeye hazırız. Bu merkez, Karşıyaka’ya hangi spor dalıyla ilgili altyapı yatırımı yapmamız gerektiği konusunda fikir verecek” dedi.