Ege Gücünü kanıtladı

Gücünü kanıtladı

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

13’üncü projesi İzmir Körfez Evleri’ni, zorlu zemin ve pandemi şartlarına rağmen eksiksiz şekilde tamamlayan Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, “37 yılda, 20’nin üzerinde yeni mahalle kurduk” dedi

Gücünü kanıtladı

2017 yılında 25 bin metrekarelik alanda temelleri atılan ve 2020 ağustosta yaşamın başladığı İzmir Körfez Evleri, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü ağırladı. Başkan Gümrükçü’nün çocukluğunun ve gençliğinin Egekent-1’de geçtiğini ve Ege-Koop Ailesi’nin bir üyesi olduğunu ifade eden Aslan, “13. projemize bugüne kadar verdiği destekten ve ziyaretinden dolayı kendisine şahsım ve Ege Koop Ailesi adına teşekkür ediyorum. Çiğli’ye böylesine modern bir yerleşim alanını eksiksiz altyapısı, peyzajı, denizle bütünleşen havuzu ile teslim etmekten büyük mutluluk duyduk. İnanıyorum ki Çiğli Belediyesi, İzmir Körfezi Evleri’nin eksiklerini en kısa sürede giderecek ve projemiz daha da değerlenecek” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk büstü

Mesleği inşaat mühendisliği olan Gümrükçü de, “Çiğli’mize 50 bin kişinin yaşadığı 4 mahalleden oluşan örnek gösterilebilecek modern bir kent kazandırdınız. Pandemi şartlarında çok zorlu bir bölgeyi yaşam alanına çevirip gücünü bir kez daha kanıtladı. İzmir Körfez Evleri’nin en güzel yerine de Atatürk büstünün de olduğu yeni bir peyzaj çalışması ile projeye değer katacağız. Temenni ederim ki, Çiğli İlçesi’nde yeni projelere birlikte imza atarız. Ege-Koop’un yaptığı her proje kentsel dönüşüm örneğidir” diye konuştu. Çiğli’nin bir anlamda Ege-Koop’un da doğum yeri olduğuna dikkat çeken Aslan da, şöyle devam etti:

‘Doğum yerimiz Çiğli’

“Ege-Koop’un modern kentleşme projesinin ilk vücut bulduğu yer, 1984 yılındaki Egekent-1 projesi ile Çiğli’dir. 13 dev projemizle 5 milyon metrekare yüzölçümü üzerinde çağdaş kentler kurduk. 150 bin kişinin barındığı konut alanlarına; 150 km yol, 150 km kanalizasyon, 160 km içme suyu hattı, 500 bin metrekare park, meyve bahçeleri, seralar, 200 binin üzerinde muhtelif fidan dikimi yaptık. Ege-Koop okullarını ve laboratuarlarını kurduk. Her meslek gurubundan 200 kooperatifin işbirliğindeki yatırımlarını 2-2.5 yılda tamamlamış ve proje ortaklarına para iadesi yapmış, Türkiye’de ilk ve tek kurumuz.”

Haberin Devamı

Zorluklar durdurmadı

13. projelerini, pandeminin yarattığı olumsuzluklar ve sadece bir yılda inşaat demirine yüzde 145 oranında artış gelmesine rağmen zamanında tamamladıklarını belirten Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, “37 yılda İzmir’in 12 ilçesine 20’nin üzerinde yeni mahalle kazandırdık. Her projemizde olduğu gibi; yolu, elektriği, suyu olmayan bir bölgede, kimsenin cesaret edemeyeceği bir yatırıma imza attık. Ayrıca inşaat maliyetleri bir yılda yüzde 60-70 arttı. 45-50 milyon lira değerinde 129 daireden oluşan İzmir Körfez Evleri’nin altyapısını,
projedeki kooperatif ortaklarının öz kaynaklarıyla yaptık”
ifadelerini kullandı.