Ege Güven ve istikrar sağlansın

Güven ve istikrar sağlansın

26.06.2018 - 00:11 | Son Güncellenme:

Ege iş dünyasının temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin tamamlanmasının ardından bu atmosferden hızla çıkılması ve ekonomi gündemine odaklanılması çağrısında bulundu, “Sonuçlar, hayırlı olsun” dedi

Güven ve istikrar sağlansın

İTO Başkanı Mahmut Özgener: Türkiye 24 Haziran’da bir kez daha sandığa giderek demokratik iradesini ortaya koydu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, bu yüksek katılımlı demokratik seçimlerde bir kez daha başarıya ulaştığı için kutluyorum. Cumhur İttifakı içinde yer alan parti ve adayları da başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı değerlendirmede, Meclis ile işbirliği içinde hareket edeceğini ve yeni dönemde Türkiye’yi, dünyanın en büyük 10 ekonomiden birisi olacağını vurgulaması son derece olumlu bir gelişmedir. Başkan Erdoğan’ın Meclis’te çoğunluğu sağlayacak AK Parti ve MHP ile uyum içinde olması da yatırımların önündeki engellerin hızla kaldırılması ve ekonominin büyümesi adına olumlu sonuçlar doğuracaktır. Benim ilk şahsi gözlemim, seçimde iktidar ve muhalefet kanalından heyecanlandıran projeler geldiği yönünde... Halkımızın önüne daha çok eğitim, bilim, teknoloji ve sanayiyle ilgili projeler konulduğunu gördük. Dijital dönüşümün tüm partilerin gündeminde olduğuna mutlulukla tanık olduk. Bu yaklaşımı tüm ülke olarak en kısa sürede gündemimize almamız ve hep birlikte geliştirmemiz ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bir konu.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Dünya ortalamasının çok üstünde, demokrasiyi savunan ülkelerin milletlerinin göremeyeceği yüzde 87. 5 gibi bir katılım oranı ile seçime giden Türk milletini tebrik ediyorum. İkinci tebriğimiz tabii ki, 6. seçimini de başarıyla kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’adır. Yeni sistemin, ülkemizin kazanımlarını koruyarak, potansiyelini açığa çıkararak, çok daha güçlü, güven veren, umut vaat eden, doğrudan yatırımlar için cazibe merkezine dönüşen, üreten, takip eden değil takip edilen bir konuma yükseltilmesini canı gönülden diliyorum.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Türkiye, 24 Haziran’da ilk kez oyladığı yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimlerini yüksek bir katılım ve büyük bir demokratik olgunluk içinde tamamlamıştır. Bugün artık yapılması gereken, Türkiye’nin büyük hedefleri için hep birlikte büyük adımlar atılmasının önünü açmaktır.

Haberin Devamı

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter: 24 Haziran’da gerçekleştirdiğimiz seçimlerde katılım oranının yüksek olması demokrasiye olan inancı gösterdi. Seçim sonuçlarının ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz. Tüm siyasi partileri, seçilen vekilleri ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. 3 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadık, artık ekonomiyi gündemin ilk sırasına almamız gereklidir. Güven ortamını ve öngörülebilirliği güçlendirecek, sürdürülebilir ekonominin temellerini atacak, yapısal ekonomik reformlara ağırlık verecek bir aksiyon planı önceliğimiz olmalıdır. Uzlaşmaya, mikro ve makro reformlara dayalı, ekonominin temel alındığı bir sürecin yaşanması tüm kesimleri birleştirecektir.

BASİFED Başkanı Seda Kaya Ösen: Öncelikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’ye de hayırlı olsun. Meclis dağılımında AK Parti’nin ancak MHP ile beraber çoğunluğu elde edebilmesi, uzun zamandır mecliste görmediğimiz koalisyonu Türkiye’nin gündemine taşıdı. Seçimlerin sonuçlanmasıyla ülke gündeminin siyasetten hızlıca ekonomiye dönmesi ve acil şekilde yapısal reformlara başlanması gerekiyor. Türk Lirası’nın değer kaybı, yükselen enflasyon ve özellikle uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisinin güven vermemesi en temel sorunlarımız. Ekonomi yönetiminin hızla bu konulara dair politikalar üretmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş: 24 Haziran tarihinde gerçekleşen seçimin sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim sonrası iş dünyası olarak öncelikli beklentimiz, ekonomiye yönelik güvenin ve istikrarın tekrar sağlanması yönündedir. İki aydır yaşanan seçim atmosferinin ardından yapılmasını beklediğimiz ekonomik reformların ivedilikle hayata geçirilmesi en büyük temennimiz.

KESİAD Başkanı Haluk Meriç: Ülke gündemini uzun zamandır meşgul eden seçimlerin ardından ekonomiye odaklanılmasını bekliyoruz. Enflasyon, işsizlik, cari açık ve dış borç gibi birçok sorun bizi bekliyor. Yeni Hükümet’ten kurulur kurulmaz bu konulara öncelik verilmesini istiyoruz.

Haberin Devamı

İZİKAD Başkanı Huriye Serter: 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Seçimleri öncelikle lkemize hayırlı olsun. Ülke ekonomimizin özellikle yıl başından bu yana olumsuz seyri, seçim sonrası özellikle reform gündemine dönülmesini elzem kılıyordu. İş dünyası olarak seçimin sonuçlanmasıyla ekonominin ülke gündeminde ana konumuz olacağını umuyoruz.

EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros: Gerçekleşen seçim sonrasında tüm vatandaşları kapsayan bir hizmet anlayışı ile hukukun üstün olduğu, ekonomide daha sağlam adımların atılarak küresel piyasada daha aktif rol alan bir Türkiye görmek en büyük beklentimiz. İş dünyası olarak seçimin hemen ardından iş insanlarının talep ve beklentilerine cevap veren politikaların hayata geçirilmesini temenni ediyoruz.

ESİAD Başkanı Fadıl Sivri: Seçimlerin sonuçlanması ile birlikte ekonomiye tekrar odaklanarak reform gündemine bir an önce dönülmesini bekliyoruz. Bu kapsamda, demokratik standartları yükselten, ekonomide yatırım ortamına güven verici bir yaklaşımla yapısal sorunlara kalıcı çözümler üretilen yeni bir dönem olmasını diliyoruz. Türkiye’nin üretim ve teknoloji odaklı, daha akıllı, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme sağlaması için gerekli zeminin yaratılmasına yönelik adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: Cumhurbaşkanlığı seçim süreci öncesi ülkemizde oluşturulan gerginlik, dayatma ve kriz ortamı, halkın iradesi ile 24 Haziran günü son buldu. Yeni bir hükümet ve çoğunluğu değişen yeni bir TBMM seçilmiş, Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönemde, iktidar ve muhalefet partileri, ekonomik, sosyal ve dış politikaları meselelerini sağduyulu bir şekilde ortak payda altında buluşarak yürütmeli.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: Türk halkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. Bundan sonra hızla seçim atmosferini geriye bırakıp geleceğe doğru yürümeliyiz. Küresel ekonomik dalgalanma ve bölgemizdeki sıcak gelişmeler dikkate alınarak, Türkiyemizin ana gündemi güçlü ekonomi olmalıdır. Sanayide, ihracatta, istihdamda, lojistikte doğru adımlar atıp yeni bir kalkınma hikâyesi yazmalıyız.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat: Halk sandığı gitti ve istikrara onay verdiğini söyledi. Uyarılarını da yine sandıkta yaptı. Millet görevini yaptı, şimdi görev oy verdiklerimizde. Seçim sürecinde ekonomide yaşanan tablonun iyileştirilmesi için yapılacak çalışmaları bekliyoruz. Hepimiz kenetlenerek ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda nefeslenmek, ara vermek yok.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy: Seçim sürecinde iç ve dış saldırıların yoğunlaştığı, ekonomik anlamda belirsizliğin yükseldiği bir dönem yaşadık. Ancak şimdi seçimler bitti. Seçim sonucunda halkımız, istikrara onay vermiştir. Bizler de ülkemizin kalkınması ve refah seviyesinin yükseltilmesi adına yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceğiz.

MÜSİAD Balıkesir Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız: Halkımız bu seçimde de güçlü Türkiye’den, güçlü liderden, istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullandı, hayırlı uğurlu olsun. 24 Haziran seçimleri, diğer seçimler gibi çıktığımız güçlü Türkiye yolunda, bir duraktı ve bizler bu durağı sağ salim geçtik. Şimdi meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir. Seçim öncesi ve sırasında yapılan tüm siyasi manipülasyonlara ve seçim sonuçlarına dair tahriklere rağmen halkımız, vakur duruşu ve olgunluğu ile tüm dünyaya unutulmaz bir demokrasi dersi verdi, Türkiye’nin bekası söz konusu olduğunda, nasıl tek yürek birleştiğini kanıtladı.