Ege Halk Fuar’a akın etti

Halk Fuar’a akın etti

23.08.2017 - 04:41 | Son Güncellenme:

86. İzmir Enternasyonal Fuarı, ilk üç günde yoğun ilgi gördü. Alice Harikalar Diyarı, Caz Geceleri, Çim Konserleri ve Edebiyat Sohbetleri’nde binlerce kişi gönüllerince vakit geçirdi, doyasıya eğlendi

Halk Fuar’a akın etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı, ilk üç günde İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Kültürpark, konserleri, sokak gösterileri, Edebiyat Sohbetleri, tiyatroları, Mogambo Caz Geceleri ve etkinlikleriyle, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi oldu. Renkli görüntülere sahne olan fuarda Açıkhava Tiyatrosu’nda ışığın, müziğin ve dansların senkronize olduğu sirk tiyatrosu Alice Harikalar Diyarı ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Tiyatro, bugün son kez izlenecek. İzlemek isteyenler Biletix’ten 3 lira karşılığında numaralı biletlerini alabilecek, ayrıca internetten bilet alamayanlar için Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda numarasız koltuklarda gösteriyi izleyebilmelerine imkan sağlanacak.

Renkli etkinler

Fuarda diğer bir dikkat çeken etkinlik ise Mogambo Caz Geceleriydi. Caz gecelerinin ilkinde Lisa Simone sahne aldı. Pazar günü Bülent Ortaçgil 40 yılo aşkın süredir seslendirdiği romantik şarkılarıyla sevenlerini etkiledi. Pazartesi gecesi sahnede Tuna Kiremitçi vardı. Kitap severlerin gözdesi olan Edebiyat Sohbetleri’nin ilk konuğu Oya Bardar oldu. Baydar, ‘Romanda Edebiyat ve Siyaset İlişkisi’ni anlattı, sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sohbetlerin ikinci gününde ise Mine Söğüt, ‘Edebiyat Ne İşe Yarar?’ sorusu üzerine dinleyicilerle karşılıklı sohbet etti, kitaplarını imzaladı. Sohbetlerin üçüncü gününde Özcan Yüksek okuyucularıyla buluştu.

Haberin Devamı

Konserler doldu taştı

86. Enternasyonal Fuarı’nın ilk gününde Nilüfer hayranlarıyla buluştu. 80’li yıllardan nostalji yapan Nilüfer, 2015 yılında hayatını kaybeden Kayahan’ı da unutmadı. İEF’nin İkinci gününde çim konserlerinde Doğukan Manço ve hemen ardından Sıla sahneye çıktı. Gecenin geç saatlerine kadar yüz bini aşkın seyirci, Sıla’nın şarkılarına eşlik etti. Pazar gecesi ise Mabel Matiz sahnedeydi. Işık gösterileriyle sahneye çıkan Mabel Matiz’in şarkıları hep bir ağızdan söylendi. Pazartesi günü ise Demet Akalın dinleyicileriyle buluştu. Sokak gösterileri de vatandaşların ilgisini çekti.

Okları takip ederek sağlığın izini sürün!

İzmir Enternasyonal Fuarında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü standındaki Sağlıklı Beslenme, Organ Bağışı, 112 İzmir Ambulans Servisi masalarında ziyaretçilere danışmanlık hizmeti veriliyor.

Haberin Devamı

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, “Toplum sağlığını ilgilendiren birçok konuyla ilgili itinayla hazırlanan broşürler dağıtıyoruz.

Sağlık standına davet

Ayrıca, vücut analiz cihazıyla ziyaretçilerin vücut yağ, kas ve kemik yoğunluğu ölçülerek, analiz sonuçları diyetisyenlerimiz tarafından değerlendirilerek, bireylere özel yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite programları öneriliyor. Ziyaretçilerimiz yerlerdeki okları takip ederek sağlığa kavuşabilir” dedi. Salnur, ziyaretçileri 1. Hol’deki sağlık standına davet etti.

Küçük büyük herkes lunaparkta

43 yıldır İzmir Kültürpark’ta hizmet veren Coşkun Lunapark, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı için yenilendi. Dünya standartlarında 30 oyuncakla hizmet veren lunapark, tsunami, radar, dönme dolap, çarpışan oto, uçan halı, perili şato, korku evi, kamikaze, elma kurdu ve kanguru gibi oyuncaklarıyla hem büyüklere, hem de küçüklere hitap ediyor. Yılın her günü Kültürpark’ta heyecan, neşe ve eğlencenin adresi olduklarını belirten Coşkun Lunapark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayla Coşkun, “Yılların verdiği tecrübe, halkımızın destek ve istekleri bizi daha kaliteliye, daha emniyetliye ve yeniliklere yönlendirdi. Her yıl yeni bir oyuncak ilave ettiğimiz lunaparkta bu yıl da yurtdışında çok ilgi gören tower isimli oyuncağı da halkımızın hizmetine sunduk. 7’den 70’e herkesin binebileceği tower, İzmirli aileler ve gençlerden yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halk Fuar’a akın etti

Pınar Atölyesi, minik ressamları ağırlıyor

Pınar, Stevie Ödüllü Pınar Resim Yarışması’ndan sonra resim sanatına desteğini, Pınar Çocuk Resim Atölyeleri kurarak devam ettiriyor. 18-27 Ağustos günleri arasında yapacağı Resim Atölyesi’nde minik ressamlara ev sahipliği yapıyor. Çocukların resim sanatına ilgilerini artırmak amacıyla resim yarışması düzenleyen Pınar, Enternasyonal Fuarı Uzun Havuz Bölümü Sanat Sokağı’nda 18.00-22.00 arasında Resim Atölyesi ile çocukları resimle buluşturuyor. Minik ressamların yaptığı resimler, 37. Uluslararası Pınar Resim Yarışması’nda değerlendirilecek.

Haberin Devamı

‘40 milyar dolarlık destek vereceğiz’

Fuar’da ilk kez stant açtıklarını belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, iki Rus kuruluşla anlaşma imzalayacaklarını vurguladı

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bulunan stantta gazetecilerle bir araya geldi. Yıldırım, ilk defa İEF’de stant açtıklarını belirtti. Fuarda sadece Türk ihracatçılarına değil, gelen heyetlere de bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Fuarın partner ülkesi olan Rusya Federasyonu’ndan gelen bütün işadamlarına ayrıca bilgilendirme toplantısı yaptım. Arkadaşlarımız da diğer ülkelerden gelen heyetlere tanıtım yaptı” dedi.

Yüzde 15’lik artış

2017’nin 7 aylık döneminde ihracatçılara 22 milyar dolar finansman destek sağ ladıklarını kaydeden Yıldırım, “İlk yedi ayda finansman desteğini dolar bazında yüzde 18 artırdık. Bu ivmeyle gidersek 2017’de ihracatçılara 40 milyar dolar finansman desteği sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı. Yıldırım, görevde bulunduğu sürede ihracatçı sayısında yüzde 15’lik artış olduğunu söyledi. Rusya’da Exiar ve Rusya Eximbank olmak üzere iki Exim kuruluşunun bulunduğu kaydeden Yıldırım, yakın zamanda bu iki kuruluşla anlaşma imzalayacaklarını dile getirdi. Yıldırım, Fuar’ın Ruslar olan ilişkileri hızlandırdığını aktardı. Yıldırım, Konya, Kayseri ve Antalya’da şube açılmasına karar aldıklarını ve yıl sonuna kadar açılışların yapılacağını belirtti. Türk Eximbank olarak 2 milyar 700 milyon dolar dışarıdan kaynak sağladıklarını belirten Yıldırım, “Türk ekonomisini olan inancı biz dışarıda yaptığımız anlaşmalarda çok rahat görüyoruz. Türkiye ihracatına yüzde 23 destek verdik. Bunu yüzde 26’ya çıkaracağız” dedi.

‘İzmir’in enerjisini sevdim’

Folkart’ın ana sponsoru olduğu Enternasyonal Fuarı, kültür ve sanat şölenine devam ediyor. İzmirlilerin yoğun şekilde ilgi gösterdiği fuar renkli görüntülere sahne olmaya devam etti, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı.

Mogambo Caz Geceleri’nde dünyaca ünlü caz sanatçısı Lisa Simone cumartesi günü sevenleriyle buluştu. İzmir’e ilk kez geldiğini belirten Simone, “İzmir’i çok sevdim. Çok güzel bir kent. Enerjisi çok iyi. Geldiğim için mutluyum. Tekrar sizlerle buluşmayı çok istiyorum” dedi.

Konak ile Moses gecesi

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu akşam Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak, Çim Konserleri’nde 21.30’da sahne alacak. Mogambo Caz Geceleri’nde de China Moses, 23.00’te cazseverlerle bir araya gelecek.