Ege ‘Havalimanımızın adı Milas Bodrum’

‘Havalimanımızın adı Milas Bodrum’

20.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe sınırları içindeki havalimanının adının resmiyette olduğu gibi ‘Milas Bodrum Havalimanı’ olarak anons edilmesi için THY Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu

‘Havalimanımızın  adı Milas Bodrum’

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ilçe sınırları içinde havalimanının adının resmiyette olduğu gibi ‘Milas Bodrum Havalimanı’ olarak anons edilmesi için Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Bodrum ilçe sınırına 14, merkeze 30 kilometre mesafede bulunan havalimanı adının THY uçaklarında sadece ‘Bodrum Havalimanı’ olarak anons edilip, ışıklı uçuş bildirim panolarında da aynı şekilde yazıldığını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, 2015 yılında da THY Genel Müdürlüğü’ne aynı başvuruda bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Hassasiyet bekliyoruz’

THY’nın Milas Bodrum Havalimanı’na gelen veya giden uçaklarında sık sık havalimanın adının sadece Bodrum Havalimanı, gelinen veya gidilen yerin ise Milas sınırları içinde olduğunu kaydeden Özer, “Uçakların inip kalktığı yer Milas, inip kalktığı havalimanın adı da Milas Bodrum Havalimanıdır. Milaslılar olarak biz bu konuda son derece hassasız. Bodrum bizim kardeş ilçemiz. Rekabetimiz söz konusu olamaz. Fakat havalimanının adının resmiyetteki şekliyle Milas Bodrum Havalimanı olarak anons edilmesini istiyoruz. Gelinen veya gidilen yer de sadece Bodrum değildir. Havalimanı Milas ilçe sınırları içinde olduğu için öncelikle Milas’tır, sonrasında Bodrum’dur” dedi. Özer, aynı hassasiyeti diğer havayolu şirketlerinden de beklediklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Zeytinyağına ortak sayfa

Avrupa Birliği’nden ve Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret alan Milas zeytinyağının tüketiciler açısından daha kolay ulaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla ürünlerine coğrafi işaret almaş olan markalar, MİTSO’nun öncülüğünde bir araya geldi. Zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe, bir internet sayfasında coğrafi işaret standardına sahip zeytinyağı markalarının ortak bir şekilde tanıtılması ve iletişim bilgilerinin olması gerektiğini ifade etti.