Ege Hayata lezzetli bir mola verin

Hayata lezzetli bir mola verin

14.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalya’da aldığı pastacılık eğitimlerinin ardından çocukluk hayalini ByMelly ile gerçeğe dönüştüren Melike Konday, “İşini sevmek tabağa da yansıyor” dedi

Hayata lezzetli bir mola verin

Sanat Tarihi eğitiminin ardından çocukluk hayalinin peşinden İtalya’ya giden ve pastacılıkta uzmanlaşan Melike Konday, İzmir’de ByMelly markasıyla sektöre iddialı bir giriş yaptı. 2011 yılından bu yana kutlama ürünleri üzerine hizmet verdiklerini belirten Konday, “Alanında uzman ekibimizle kendimizi sürekli geliştiriyor, menümüzü zenginleştiriyoruz. Kruvasanlarımızla, özellikle hızlı ve lezzetli bir kahvaltı yapmak isteyenlerin de uğrak noktası haline geldik” dedi.

Haberin Devamı

- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Bodrumluyum, İzmir’de büyüdüm. Ege Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra İtalya’da pastacılık eğitimleri aldım. İlk olarak Floransa’daki Apicius International School of Hospitality’de Baking and Pastry bölümünü bitirdim. Ardından Torino’da ICIF- Italian Culinary Institute for Foreingners’da pastacılık, ekmekçilik ve süsleme üzerine ileri bir eğitim alarak okulumu birincilikle tamamladım.

- İlham verici bir eğitim geçmişiniz var. Peki ByMelly nasıl kuruldu?

Çocukluk hayalini işe dönüştürebilen şanslı isimlerden biriyim ben. Kendi markam ‘ByMelly’ ile 2011 yılından beri kutlama ürünleri üzerine hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde eğitmen şefliğe ve çeşitli firmalarda danışmanlıklara da devam etmekteyim.
Aslında ByMelly’de biz yenilebilir yenilikler hedefliyoruz. Haziran 2020’den beri de yeni yerimizde, büyüyerek hizmet vermeye devam ediyoruz.

Haberin Devamı

- Hem markayı hem mutfağı yönetmek zor olsa gerek. Size destek olan bir ekibiniz var mı?

Bazı lezzetlerin ancak uyum içinde çalışan bir ekip ile başarılabileceğini biliyorum ve ben de bu konuda çok şanslıyım. 8-9 kişilik ekibimizdekilerin çoğu mutfak sanatları mezunu ve bu alana oldukça mesai harcamış ve kafa yormuş kişiler. İşi bilen ve seven bir ekibin de çıkardığı işler karşılamadan servise tabağa her alana yansıdığına inanıyoruz. Geri bildirimlerimizde bunları hep duyuyoruz.

Hayata lezzetli bir mola verin

Kahvaltıya yeni soluk

- Peki Melly’i farklı kılan ne, sizce neden bu kadar seviliyor?

Samimiyetle söylüyorum ki önce biz kendi içimizde mutlu olmak, başarmak istiyoruz. Ve bunu günbegün gelişen büyüyen ekibimizle birlikte yapıyoruz. Bu sayede de iki yıldır kahvaltı kültürüne yeni soluk getirdiğimizi inanıyorum, yenilenen menülerimizle de bu merak uyandıran dinamiğimizi devam ettireceğimize de eminim.

- Menüden biraz bahseder misiniz?

Menümüzde ekşi maya ekmekleri, ekmek üstü ya da kruvasan arası lezzetler, tadım tabakları, tatlılar, çaylar, kahveler gibi pek çok lezzet var. Menümüzü de sürekli geliştiriyor, yeni lezzetlerle taçlandırıyoruz. Hem gün içinde oturup keyif yapmak isteyenler, kruvasanını yiyip kahvesini yudumlamak isteyenler için hem de sabahları kahvaltısını hızlı yapmak isteyenler için tercih noktasıyız.