Ege Hayırseverden 6’ncı okul

Hayırseverden 6’ncı okul

16.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Muğla Datça’ya işadamı Kazım Yılmaz, Anadolu lisesi yaptıracak. Beş bin metrekarelik alana inşa edilecek. Bölgede ayrıca 100 öğrenci kapasiteli yurt ve 6 lojman da planlanıyor.

Hayırseverden 6’ncı okul

Hayırsever Yılmaz, Kaymakam Mustafa Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş’la bir araya geldi, hazırlıkları görüştü. Önümüzdeki ay protokol imzalanacağı, ocak ayında da temel atılacağı belirtildi.
Datça’ya daha önce de 5 okul kazandıran Kazım Yılmaz, şunları söyledi: “1995 yılında Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu’nu yaptırdım. Daha sonra 7. cumhurbaşkanımız Kenan Evren, ‘Kendi Okulunu Kendin Yap’ kampanyasına katılmam için beni ikna etti. Böylece sırasıyla Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi, Yılmazlar İlköğretim Okulu, Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu ve Muğla Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu’nu eğitime sundum. Şimdi Anadolu lisesi hedefimi gerçekleştireceğim.”
Kaymakam Kaya da eğitim gönüllüsü işadamına teşekkür etti, şöyle konuştu: “12 derslikli olacak, laboratuvarlar da yer alacak. Bu lise Datça için büyük önem taşıyor, ilçede eğitim kalitesinin yükselmesini sağlayacak.”