Ege ‘Hedef, yerelde fark yaratmak’

‘Hedef, yerelde fark yaratmak’

09.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Ekrem Oran’ın yönetiminde gerçekleşti. 2020 yılı faaliyet raporu görüşüldü, meclis 1. ve 2. başkan vekilliği, katip üyelikleri, encümen ve komisyon üyelikleri seçimleri yapıldı.

‘Hedef, yerelde fark yaratmak’

Çeşme Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Ekrem Oran’ın yönetiminde gerçekleşti. 2020 yılı faaliyet raporu görüşüldü, meclis 1. ve 2. başkan vekilliği, katip üyelikleri, encümen ve komisyon üyelikleri seçimleri yapıldı. 2020 yılını değerlendiren Başkan Oran, “Elektronik Belge Yönetim Sistemi (E-belediye üzerinden online borç sorgulama, ödeme, e-beyanname ve online nikah başvurusu) gibi dijital hizmetleri devreye soktuğumuz Çeşme Belediyesi’ni, çağdaş bir yapıya kavuşturduk. Yerel değerlerin gelecek nesillere aktarılması, yerli ürünlerin üretim kapasitesinin arttırılması için kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde topladık. Çiftçimize Ata tohumumuz olan Karakılçık tohumunu ulaştırdık” dedi.
Tarihe katkı sağlıyor
Tarihi değerleri de ayağa kaldıracak çalışmalara imza attıklarını kaydeden Oran, “Bağlararası ve Erythrai kazılarına desteğimiz sürerken İsmail Obası Camisi olarak da bilinen Tarihi Çeşmeköy Camii’nde konservasyon başlattık. Dalyan’ın simgesi Nezir Kaya’nın aşkının simgesi olan Nezir’in Kulesi’nin yeniden inşası bitme noktasına geldi. Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile imzaladığımız Plastik Atıksız Ağı protokolü ile 2 yılda plastik kirliliğimizi yüzde 30 oranında azaltmayı taahhüt ettik. Amacımız, el ele vererek Çeşme’yi hak ettiği noktaya taşımak” diye konuştu.