Ege ‘Hedefimiz, yetenekli gençler yetiştirmek’

‘Hedefimiz, yetenekli gençler yetiştirmek’

23.04.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in STK başkanları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, “Bize düşen görev Cumhuriyetimizin faziletlerini öğretmek, göstermek ve hatırlatmaktır” dedi

‘Hedefimiz, yetenekli gençler yetiştirmek’

İzmir iş dünyası temsilcileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birer mesajla kutladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve sevgiyle anan STK başkanları, çocuklara armağan edilen bu bayramın anlamına değindi. 

Haberin Devamı

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: Çocuklarımızın yurt sevgisine ve çalışkanlığına olan güçlü inancıyla TBMM’nin açıldığı bu günü çocuklara armağan eden Atatürk, geleceği öngörebilen nadir liderlerden biridir.  

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: Çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. 

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: 23 Nisan 1920, milletimizin egemenlik hakkını resmen ilan ettiği, demokrasinin ve Cumhuriyetin temel taşlarının atıldığı bir gündür. Aynı zamanda çocuklarımızın bayramıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, sevgi, saygı ve eşitlik değerlerini aşılayarak, onları çağdaş ve ileri bir Türkiye için hazırlamak en büyük sorumluluğumuzdur.  

Haberin Devamı

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: Atatürk, çocuklara olan güvenini vurgulamış ve onlara geleceğin liderleri olarak güçlü bir inançla bakmıştır. Çocuklarımız, ülkemizin geleceğidir ve onlara en iyi eğitimi sağlayarak, onların potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları milli değerlere sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek, hepimizin ortak görevidir. 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner: Çocuklarımıza özgür, bağımsız, laik ve demokratik bir Cumhuriyet bırakmak, onlara Cumhuriyetimizin faziletlerini öğretmek, göstermek ve hatırlatmak da hepimizin görevidir.  

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin: Dünyada çocuklarına bayram armağan eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olduğumuzu ifade ederek yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temenni ediyorum. 

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde yetim ve öksüz kalan yoksul çocuklarından yola çıkarak bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmesi, Atamızın gelecek nesillere verdiği önem ve değeri gösteriyor. 

Haberin Devamı

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş olan Türk Milletinin ulusal egemenliğinin tescillendiği gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk’ün onlara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul: Bize düşen görev, çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı vatan ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir. 

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç: Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.  

Haberin Devamı

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel: 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda kader birliği yapan aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde dönüm noktası, milletin egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.