Ege Hem heyecan hem yardım

Hem heyecan hem yardım

31.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Fuarı’nın simgelerinden Paraşüt Kulesi bu yıl da gençlerin gözdesi.

Hem heyecan hem yardım

Türk Hava Kurumu Paraşüt Kulesi Atlatma görevlisi Emre Okbay (32), 10 yıl öğrencilik yaptığı THK’da dört yıldır öğretmen olarak görev yaptığını belirterek, “Paraşüt Kulesi her zaman ilgi odağı olmuştur. 16 yaşından büyük, 45 ila 70 kilogram arasında olan, kalp rahatsızlığı ve fiziksel engeli bulunmayan herkes bu heyecanı yaşayabilir. Ayrıca vatandaşların bu heyecanı yaşayabilmek için verecekleri üç lira, THK öğrencilerinin eğitimleri için harcanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Harika çocuktan Fuar’da resital
Fuar’da Gaziemir Belediyesi standında, kemanın harika çocuğu Remzi Burak Ünver’in verdiği resital ilgi odağı oldu. Altı yaşında eline aldığı kemanla harikalar yaratan Remzi Burak Ünver, beş yıldır kurslarına devam ettiği Gaziemir Belediyesi’nin standına ayrı bir renk getirdi. Öğretmenlerinin notalara olan hakimiyeti nedeniyle “Bir gün tüm dünya bu çocuğu tanıyacak” dediği Burak’ın performansı ziyaretçilerden tam not aldı.

Ceceli, vokalistti solist oldu
Yonca Konserleri kapsamında Fuar Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alan Ceceli, binlerce kişiye keyifli saatler yaşattı. İzmir Fuarı’nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Ceceli, “Yıllarca Sezen Aksu’ya bu sahnede vokal yaptım. Şimdi ise kendim konser veriyorum. Aynı coşkuyu bana yeniden yaşatıyorsunuz” diyerek herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

Barcelona düşü gerçek olacak
Fuar’da Konak Belediyesi’nin standında Başkan Hakan Tartan, stantta canlı heykellik yapan ilköğretim okulu öğrencisi Dilek Duygu Dinçer’in Barcelona hayalini gerçekleştirme sözü verdi. Dinçer, Sokak Sanatları Atölyesi olarak Barcelona’da “Atatürk ve Devrimler Canlı Heykel Sergisi Projesi”ni hayata geçirmeyi istediklerini belirtti.
Başkan Tartan, “Küçük Dilek’in ilettiği bu güzel proje gerçekleşecek. Bu 29 Ekim’de canlı heykellerimiz, Barcelona sokaklarında cumhuriyetimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Barcelonalılara tanıtacaklar” dedi.

Fuar’daki stantta 235 korsan kitap
İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Fuar 2 nolu Hol’deki bir stantta yaptıkları denetimde, 235 adet bandrolsüz kitap ele geçiridi. Kitaplara el konulurken, bunları satan Y.G. hakkında yasal işlem başlatıldı. Yetkililer korsan kitapla mücadele kapsamında denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Antalya Güneşevi Projesi’ni tanıtıyor
Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından yürütülen sürdürülebilir yaşam projesi olan Güneşkent Yeşil Antalya Projesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtıldı. Proje Koordinatör Yardımcısı Engin Erarslan, “Güneşevi’nde tüm elektrik ihtiyacı güneş enerjisinden karşılanacak, su ihtiyacının büyük bölümü de yağmur eleme sistemlerinden toplanacak” dedi.